Het Belang van Limburg

SINT-TRUIDEN

-

De stad Sint-Truiden zoekt een nieuw onderkomen voor een dertigtal vereniging­en die nu nog gehuisvest zijn in het oude atheneum en op Domein Terbiest. Voor de Sint-Kristina scouts is er al een oplossing: zij verhuizen naar de Sint-Ritaschool op de Gorsemweg.

De stad heeft voor de oude schoolloka­len op het Domein Terbiest een erfpacht tot 2026 met het GO! onderwijs afgesloten. Dat het GO! de intentie heeft om het domein te verkopen of andere bestemming te geven, is al langer bekend en dus dreigen een 6-tal vereniging­en hun lokalen en sportvelde­n te verliezen. De groepsleid­ing van de SintKristi­na scouts is zeer enthousias­t over de verhuizing. “Een totale ommekeer, van kleine bekrompen en vochtig behuizing naar mooie ruime lokalen. Ons hoor je dus niet klagen”, zegt hoofdleide­r Maxim Meersman.

Sint-Truiden telt 120 culturele, 170 sport- en 30-tal jeugdveren­igingen, waarvan 40 procent een stedelijke accommodat­ie heeft. “Er moeten oplossinge­n aangereikt worden in de toekomst”, beseft burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V). “De verouderde schoolgebo­uwen op Terbiest maken dat de vereniging­en in moeilijke omstandigh­eden zitten.” Intussen heeft ook de Volksdansg­roep het oude Atheneum in de Zoutstraat geruild voor en onderkomen in Melveren. Het atheneumge­bouw moet tegen augustus 2020 ontruimd zijn. Voor 15 van de 25 aanwezige vereniging­en zou er al een oplossing zijn.

Jong STVV

Ook STVV is op zoek naar bijkomende terreinen. De club maakt gebruik van de sportvelde­n op Terbiest. “Uiteraard hebben wij interesse en de intentie voor een overeenkom­st met het GO! zodra het zich aanbiedt”, zegt voorzitter David Meekers . “Het hoeft geen betoog dat wij nood hebben aan bijkomende veldaccomm­odatie om onze 700 jonge STVV-spelertjes de mogelijkhe­id geven om te trainen.”

Peter Vanaken, voorzitter van de

HASSELT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium