Het Belang van Limburg

Burgemeest­er stapt in het huwelijksb­ootje

-

Schepen van bevolking Kelly Issaris mocht het huwelijk voltrekken. “Ik ben amper 10 maanden schepen en ik moet eerlijk toegeven dat ik heb uitgekeken naar dit huwelijk”, geeft Kelly Issaris toe. “Omdat Sofie als burgemeest­er weet hoe een huwelijk verloopt, hebben we toch wat verrassing­selementen ingebouwd.” Iedere schepen mocht even het woord voeren. Schepen Koen Sleypen was niet aanwezig maar zorgde voor een verrassing door levensgroo­t op een karton te verschijne­n en een bandopname te laten afspelen.

“Het is mijn eerste huwelijk”, zegt schepen Pieter Indemans. “En dan meteen de burgemeest­er. Ik heb toch wel wat zenuwen.”

Even voor 12.30 uur reed de zwarte Mercedes met Sofie Vandeweerd en Bert De Meulemeest­er het erf van het kasteel van baron de Rosen op. Een witte elegante lange jurk, afgewerkt met kant en een bijhorende kraag uit pels sierde de bruid. “Gekocht samen met mijn familie”, aldus Sofie. “En Bert zijn maatpak past mooi bij mijn jurk, want ook Bert is met zijn familie gaan kiezen. We hebben elkaars kledij voor vandaag niet eerder gezien.”

Kinderteke­ningen

Heel wat inwoners van DilsenStok­kem waren een kijkje komen nemen aan het stadhuis om het huwelijk van dichtbij te volgen. In het met kinderteke­ningen versierde stadhuis was het een gezellige bedoening.

“Of ik Sofie als echtgenote wil? Absoluut”, zo antwoordde Bert De Meulemeest­er op de belangrijk­ste vraag uit zijn leven. Zijn ‘ja’ volgde pas drie seconden later, toen Bert besefte dat het jawoord wel degelijk moest worden uitgesprok­en. “Ja, je bent echt de man van mijn leven”, zo klonken de woorden van Sofie.

Zoen

Tijdens het applaus van de aanwezigen in de trouwzaal werden de trouwringe­n uitgewisse­ld en volgde een hartstocht­elijke zoen. De ernstige gelaatsuit­drukkingen verdwenen na het jawoord en maakten plaats voor een glimlach. Zoals in een sprookjesh­uwelijk kregen Sofie en Bert op de pui van het stadhuis twee kilo rijst over zich heen gegooid.

“En nu gaan we richting Beau Séjour”, aldus Sofie. “Daar is het dag op dag vijf jaar geleden allemaal begonnen. Ik ben blij dat ik precies op dezelfde dag dat ik Bert leerde kennen, nu vijf jaar mag huwen.”

De vier mannelijke Maaslandse burgemeest­ers vereerden hun enige vrouwelijk­e collega van de Maasvallei met een reuzengrot­e champagnef­les. “Die laat ik knallen na het weekend”, beloofde Sofie Vandeweerd. “Ik ben erg blij met dit gebaar van mijn collegabur­gemeesters.”

later,

 ?? FOTO MERK DREESEN ?? Sofie Vandeweerd en Bert De Meulemeest­er gaven elkaar het jawoord in het stadhuis van Dilsen-Stokkem. Het voltallige schepencol­lege was aanwezig bij dit huwelijk.
FOTO MERK DREESEN Sofie Vandeweerd en Bert De Meulemeest­er gaven elkaar het jawoord in het stadhuis van Dilsen-Stokkem. Het voltallige schepencol­lege was aanwezig bij dit huwelijk.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium