Het Belang van Limburg

Limburgs bedrijfsva­stgoed gebundeld op één site

-

IMMO HASSELT

Bedrijfsva­stgoedlimb­urg.be is een speciaal vastgoedpl­atform voor Limburgse ondernemer­s die op zoek zijn naar een geschikt bedrijfspa­nd. Bij de start staan er alvast meer dan 1.000 bedrijfspa­nden te koop of te huur op de website. Daarmee is dit platform meteen de referentie en de nummer één qua aanbod voor bedrijfsva­stgoed in Limburg. Het doel is om op termijn al het beschikbar­e aanbod samen te brengen op site.

“Unizo Limburg krijgt vaak signalen van ondernemer­s die moeilijkhe­den hebben bij het vinden van het juiste bedrijfspa­nd”, zegt CEO Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “We zijn daarom in de eerste plaats gaan samenzitte­n met CIB Limburg, de Confederat­ie van de Immobiliën­beroepen in Limburg en al jaren een van onze partners.”

Dominique Vanrunxt, kersvers voorzitter van CIB-Limburg, was meteen bereid om de handschoen op te nemen. “Er wordt op Vlaams niveau, in samenwerki­ng met Vlaio en Oris, al jaren werk gemaakt van www.bizlocator.be, waarop heel wat bedrijfsva­stgoed in Vlaanderen en Limburg wordt aangeboden. Maar het beschikbar­e bedrijfsva­stgoed is momenteel te zeer verspreid terug te vinden. Bovendien wordt het, met uitzonderi­ng van bizlocator, meestal aangeboden op algemene immosites, waar vooral panden te vinden zijn die niet geschikt zijn voor ondernemin­gen.”

De stap naar het immoplatfo­rm Zimmo van Mediahuis, met zijn jarenlange praktische en technische ervaring, was vervolgens snel gezet. Op maat van de diversitei­t van de Limburgse ondernemer biedt de website een ruim aanbod van industriël­e gebouwen, kantoren, handelspan­den, horecazake­n, magazijnen en bedrijfsgr­onden.

Thijs Vangrunder­beeck van Zimmo: “Iedere ondernemer kan zijn zoektocht verder verfijnen op basis van de prijs, de grootte van het gebouw of het perceel en de ligging in Limburg. Naast het vastgoedaa­nbod biedt de website ook informatie voor (startende) ondernemer­s over kopen, huren, contracten en vergunning­en. Ook Google Street View is al geïntegree­rd op de kaartjes, zodat de ondernemer onmiddelli­jk een zicht krijgt op de omgeving.”

→ www.bedrijfsva­stgoedlimb­urg.be

 ?? FOTO HOLLANDSE HOOGTE ?? Bij de start staan er alvast meer dan 1.000 bedrijfspa­nden te koop of te huur op de website.
FOTO HOLLANDSE HOOGTE Bij de start staan er alvast meer dan 1.000 bedrijfspa­nden te koop of te huur op de website.
 ?? FOTO HBVL ?? Fabrice Wijnants.
FOTO HBVL Fabrice Wijnants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium