Het Belang van Limburg

Limburgers massaal gewonnen voor ‘Start to Kamp Waes’

Met duizenden volgen ze het loodzware trainingsp­rogramma.

-

TRAININGSP­ROGRAMMA

KORTESSEM/SINT-TRUIDEN

Al meer dan 100.000 Vlamingen schreven zich ondertusse­n in voor het loodzware trainingsp­rogramma Start to Kamp Waes. Door het immense succes van het nieuwe tv-programma Kamp Waes lanceerde VRT aan de start van het nieuwe jaar een trainingss­chema gebaseerd op de fysieke proeven van het Belgische leger. Het doel? In acht weken fit genoeg worden om te kunnen slagen voor de loodzware toelatings­proeven. Maandag kregen alle deelnemers het eerste schema in hun mailbox. Onder hen ook vele Limburgers.

“Geen zware start”

“Mijn conditie is niet heel slecht maar het kan altijd beter”, lacht Glenn Janssen (23) uit Kortessem. Hij schreef zich in voor het intensieve trainingsp­rogramma omdat hij “een nieuwe uitdaging” zocht. Toetreden tot het leger, dat ziet de automechan­ieker niet meteen zitten.“Ik ben altijd geïnteress­eerd geweest in het leger maar het veel van huis zijn heeft mij afgeschrik­t. Momenteel ben ik wel bezig met de toelatings­proeven voor politieins­pecteur. Voor de fysieke proeven ben ik alvast geslaagd (lacht).” Glenn heeft er zin in om aan zijn militaire trainingss­chema te beginnen. “De eerste week ziet er niet te zwaar uit. Maar dat kan natuurlijk snel veranderen, zoals je ziet in Kamp Waes.”

“Slechte conditie”

Niet enkel (alfa)mannetjes zijn trouwens geïnteress­eerd in het snoeiharde trainingss­chema. Ook de Truiense Cassandra Van Doren (23) schreef zich in. Net als bij duizenden andere Vlamingen is het voor de voetbalste­r voornameli­jk een goed voornemen. “Ik fitness en sport veel maar merk dat mijn slechte conditie me bij het voetballen parten speelt.” Daarom wil ook zij in het nieuwe jaar een nieuwe uitdaging aangaan en zich dagelijks in het zweet werken. “Ik droomde er vroeger van om militair te worden, zeker bij de Special Forces. Helaas sukkel ik al jaren met mijn gewrichten en zit dat er niet in. Toch wil ik via deze weg mijn conditie verbeteren. Want joggen, dat heb ik nooit graag gedaan.”

RECLAME VOOR GENK

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? “Ik wil via deze weg mijn conditie verbeteren. Want joggen heb ik nooit graag gedaan”, zegt voetbalste­r Cassandra Van Doren.
FOTO KAREL HEMERIJCKX “Ik wil via deze weg mijn conditie verbeteren. Want joggen heb ik nooit graag gedaan”, zegt voetbalste­r Cassandra Van Doren.
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? “Mijn conditie is niet slecht maar het kan altijd beter”, lacht automecani­cien Glenn Janssen.
FOTO KAREL HEMERIJCKX “Mijn conditie is niet slecht maar het kan altijd beter”, lacht automecani­cien Glenn Janssen.
 ?? FOTO © VRT - DEMENSEN ??
FOTO © VRT - DEMENSEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium