Het Belang van Limburg

Vandaag tegen Deinze: Neto njet, Daehli onzeker

-

KRC GENK OEFENMATCH De Genkse troepen zijn opnieuw op het eigen nest neergestre­ken. Daar startte de voorbereid­ing op Zulte Waregem met een lang uitgesponn­en training. Vandaag volgt etappe twee, een oefenmatch tegen amateurclu­b Deinze.

Coach Hannes Wolf is, met het oog op de cruciale maanden die eraan zitten te komen, niet van plan om de komende tegenstand­ers veel wijzer te maken dan ze al zijn. Vandaar dat de poorten van de Luminus Arena dinsdagmid­dag (aftrap 12 uur) onherroepe­lijk dicht gaan. Geïnteress­eerde fans kunnen zich de verplaatsi­ng dus besparen.

Het opzet van deze vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Deinze is dubbel: een aantal tactische varianten verder verfijnen en alle spelers de nodige speeltijd geven. Afspraak tussen beide clubs is dat er vier keer dertig minuten wordt gevoetbald. Dus kan iedereen in principe aanspraak maken op ongeveer een uur speeltijd. Niet van de partij aan Genkse kant zijn uiteraard de langdurig geblesseer­den Vukovic en Heynen. Verder moet ook Neto Borges forfait geven. Als gevolg van een blauwe teennagel kan hij geen schoenen aan zijn voeten verdragen. Een vraagteken staat er achter Mats Daehli. De Noorse nieuwkomer haakte maandag vroegtijdi­g, uit voorzorg, af met een lichte hamstringb­lessure.

Ref Alen op bezoek

Aandachtig toeschouwe­r tijdens die training was ref Wesley Alen. Een bezoek dat kadert in de plannen van de Pro League en scheidsrec­htersbaas Bertrand Layec. Zij willen het imago van de arbitrage opkrikken en de relatie met de clubs verbeteren. Alle eersteklas­sers krijgen dus enkele refs over de vloer. Maandag was het de beurt aan Alen, 29 en geboren Lommelaar, om naar Genk af te zakken. Daar werd hij begeleid door teammanage­r Pierre Denier en had hij een onderhoud met onder andere Dimitri de Condé en de leden van de technische staf.

 ?? FOTO HBVL ?? Ref Wesley Alen op training in Genk, links teammanage­r Pierre Denier.
FOTO HBVL Ref Wesley Alen op training in Genk, links teammanage­r Pierre Denier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium