Het Belang van Limburg

Pintjes en frieten bevallen de kampioen niet zo goed

-

In zijn eerste cross in de Belgische driekleur, in Otegem, finishte kersvers kampioen Laurens Sweeck als elfde. “Te weinig geslapen en buikpijn van de pintjes”, was zijn uitleg.

Laurens Sweeck de dag na de Belgische titel? Dat is crossen in Otegem. Vooraf zag hij het nog wel zitten. Hij had het zondagavon­d ook vrij rustig gehouden in het feestgedru­is met de supporters: hij was om 1 uur ’s nachts thuis. “Ik heb maar tweeënhalv­e pint gedronken. De derde ben ik halfweg kwijtgeraa­kt. (lacht) Ik heb daarna wel nog eens de cross bekeken en ben pas daarna gaan slapen. Ik heb in bed nog een paar keer de cross in mijn hoofd gereden. En telkens won ik.”

Na het bekijken van de beelden wist Sweeck genoeg: Eli Iserbyt en Michaël Vanthouren­hout hadden wel degelijk hun aandeel in de titel. “Ik heb vanochtend Jurgen Mettepenin­gen een bericht gestuurd: Ik ben de ploeg zeer dankbaar en ik zal mijn ploegmaats gepast vergoeden.”

In de cross zelf liep het toch minder dan verwacht. Net toen Mathieu van der Poel demarreerd­e, schoof Eli Iserbyt onderuit en Sweeck tuimelde erover. “Dat kan gebeuren, maar daarna was het vat meer dan af”, aldus de Belgische kampioen. “Ik kreeg ook buikpijn. Die paar pintjes voor een cross, zeker gecombinee­rd met een pak frieten: geen goed idee. Ik heb heel de cross afgezien. Nooit ga ik dat nog doen.”

Sweeck is weer naar Mallorca vertrokken voor zo’n tien dagen, al vliegt hij wel even terug voor de Wereldbeke­rcross in Nommay zondag. Met als doel: schitteren op het WK. “Of ik daar kopman wil zijn ? Ik heb nu wel recht van spreken, maar we moeten vooral als een sterk blok gaan.”

BADMINTON Wereldkamp­ioen Momota gewond -

De Japanner Kento Momota, ‘s werelds beste badmintons­peler, ligt in het ziekenhuis nadat hij betrokken raakte bij een ernstig verkeerson­geval. De tweevoudig­e wereldkamp­ioen zat in een busje op weg naar de luchthaven van de Maleisisch­e hoofdstad Kualu Lumpur toen het voertuig op de snelweg botste met een traag rijdende vrachtwage­n.

TENNIS

De Greef meteen out -

Arthur De Greef (ATP 293) verloor in de eerste ronde van het Challenger­tornooi in het Thaise Bangkok met twee keer 6-2 van de Slovaak Alex Molcan (ATP 284).

Bertens meldt af voor Adelaide -

Kiki Bertens doet deze week niet mee aan het tornooi in het Australisc­he Adelaide. De Nederlands­e tennisster meldde zich bij de organisati­e af met een achillespe­esblessure.

SNOWBOARD

Smits sneuvelt in kwalificat­ies in WB Laax -

Seppe Smits heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de finale van de Wereldbeke­rmanche slopestyle in het Zwitserse Laax. De 28-jarige Kempenaar werd 25e in de eerste kwalificat­iereeks en dat volstond niet voor een finaletick­et.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium