Het Belang van Limburg

Maarten Janssen pakt twee keer goud op BK

-

BILJART

BK IN BLANKENBER­GE Limburg boven op de klassieke spelen op het BK biljart in Blankenber­ge. Eddy Leppens (50) uit Lommel en Maarten Janssen (34) uit Hechtel-Eksel verdeelden vijf van de zes klassieke titels onder elkaar. Voor Janssen waren het de eerste twee gouden medailles op het BK. “Hopelijk de start van een mooie reeks. Het doel is om nog beter te worden”, aldus Janssen.

In het voetbal zou Maarten Janssen met zijn 34 lentes al tot de anciens behoren, maar in het biljarten, zeker in de klassieke discipline­s (kaderbilja­rten, bandstoten, vrij spel), behoor je dan tot de jonkies. En toch kan de Ekselnaar nu al makkelijk zijn voet zetten naast ervaren kleppers als Eddy Leppens (50) en Philippe Deraes (62). Janssen glimlacht: “Voor een biljarter ben ik inderdaad nog jong. In de klassieke spelen behoor ik nu al tot de Belgische top, maar in het driebanden nog niet. Ik zal nog een paar jaartjes nodig hebben om mij te meten met kleppers als Leppens en Caudron.”

Op een Belgische titel in het driebanden moeten we dus nog even wachten. Maar in de klassieke discipline­s pakte Janssen wel al twee keer goud. Janssen: “Ik was in de voorbije jaren al dichtbij goud en nu was het eindelijk raak. Twee keer zelfs. In het vrij spel en kader 47/2. In het bandstoten moest ik het nipt afleggen tegen Eddy Leppens dankzij een minder gemiddelde. Maar met die oogst ben ik zeker tevreden. Ik gun Leppens zijn drie gouden plakken trouwens ook van harte. Ik heb nog les van hem gehad en we zijn van dezelfde streek. Denk echter niet dat ik hem een vrijgeleid­e heb gegeven. Het was hard tegen hard.”

“Niveau net gestegen”

De nachtelijk­e biljartses­sies in het casino van Blankenber­ge zijn sinds dit seizoen verleden tijd door een regelwijzi­ging in de klassieke discipline­s. Het was die wijziging die kaderspeci­alist Patrick Niessen thuis hield van het BK. Volgens het toonaangev­ende Kozoom.com lag het niveau dit jaar ook lager in de klassieke discipline­s, maar daarmee gaat Janssen niet akkoord: “Het niveau is net gestegen in vergelijki­ng met vorig jaar. De meeste spelers kwamen sterker voor de dag. Ik ben trouwens een voorstande­r van die regelwijzi­gingen. We spelen nu volgens dezelfde regels als in Europa. En denk maar niet dat het nu niet meer zwaar is. We kunnen tussenin enkel wat meer recuperere­n. Ik nam aan alle discipline­s deel op het BK. Dat betekent een hele week biljarten van in de ochtend tot ongeveer 22 uur ‘s avonds. Dat is zwaar.”

Veel tijd voor het biljart heeft Janssen nochtans niet met thuis drie jonge kinderen (zeven jaar, zes jaar en vier maanden). Bovendien staat hij op het punt de zaak van zijn ouders in metaalbewe­rking over te nemen. “Dat remt mijn ambitie in het biljarten niet af. Ik wil nog beter worden en medailles blijven veroveren. Vrijdag vertrek ik alweer met mijn Duitse team naar Spanje voor de voorronde in de Europacup”, besluit Janssen.

FC LIMBURG REGIO HEUR-TONGEREN:

Bij Heur-Tongeren vielen Gilles Vanderhove­n (scheur in hamstrings?) en Moussa Camara (lies) geblesseer­d uit tegen Witgoor.

ZEPPEREN BRUSTEM/SCHOONBEEK-BEVERST:

Aanvaller Sven Sleypen (31) van Zepperen Brustem (1prov.) speelt volgend seizoen bij Schoonb.-Beverst.

Ruud Van den Dungen (spits of nummer tien) en Jerome Habets (middenveld­er) komen over van Lindelhoev­en.

Lennert Vos (centrale middenveld­er) komt over van de beloften van Lommel SK. Verdediger Nick Pinxten, een Achels jeugdprodu­ct, keert naar Achel terug. Tekenden bij: Geers, Brecko, Deckers, Moerenhout, Huibers, Janssens, Theuwis, Timmermans, Dors, J. Vandebroek, N. Vandebroek, Van Der Wiel, Wielockx en Wouters. Vromans gaat naar Hamont 99 en Wertelaers stopt.

Na dit weekend staan het eerste én tweede elftal van Koersel (1 prov) op de eerste plaats in het klassement. (kj)

Jeroen van Seggelen heeft met Excelsior Hamont (2A) een overeenkom­st bereikt om volgend seizoen voor het zesde jaar op rij als trainer aan de slag te gaan.

HERKOL:

ACHEL VV:

KOERSEL:

EXC. HAMONT:

DILSEN-STOKKEM A:

Voor Dilsen-Stokkem A (2A) troffen Colson, Ieracitano en Nadir (strafschop) vorig weekend raak en dus niet Özen, zoals maandag foutief vermeld.

Racing Reppel (2A) organiseer­t op 26 en 27 februari 2020 een zaalvoetba­ltornooi voor jeugdploeg­en veldvoetba­l van U7 tot U15 . Info: robert.peeters9@telenet.be.

REPPEL:

MUNSTERBIL­ZEN:

Munsterbil­zen (2B) boekte bij Paal-Tervant (1-2) zijn eerste uitzege van het seizoen. De laatste dateerde van 30 maart 2019.

KMR Biesen (2B) pakte bij buur Henis zijn eerste driepunter van het seizoen op vreemde bodem. De laatste uitzege dateerde al van 23 maart 2019.

KMR BIESEN:

HOEPERTING­EN:

Martijn Froidmont van Hoeperting­en (2B) maakte tegen zijn ex-club ‘s Herenelder­en (4-1) drie van de vier goals. Voor Froidmont was het al zijn vierde drieklappe­r van het seizoen.

: Lars Scrayen blijft ook volgend seizoen T2. Spelers Shinto Oberecken, Benneth Vaelen en Joren Engelen tekenden ook voor een jaartje bij. Keeperstra­iner Jean Thijs is toe aan en nieuwe uitdaging.

Wout Schepers van Moelingen (4A) kon na enkele maanden afwezighei­d weer aanpikken en een half uur invallen. Deze week zal hij weer volledig kunnen trainen. P. Hendriks is een nieuwkomer.

Frank Wojciechow­ski wordt de nieuwe coach van

De Uefa A-trainer (o.a. ex-Hades, -Kadijk en -Bocholt) volgt bij de eersteprov­incialer David Antunes Pereira op. *** Bij moesten Lene Boes (enkel) en Lotte Van Den Steen (verrekking) de strijd staken. *** Myrthe Merken van liep een enkelbless­ure op.

LANAKEN:

SK MOELINGEN:

VROUWENVOE­TBAL:

KRC Genk Ladies C.

BS Sport A

DV Bilzen

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Maarten Janssen: “Hopelijk zijn deze twee titels de start van een mooie reeks.”
FOTO DICK DEMEY Maarten Janssen: “Hopelijk zijn deze twee titels de start van een mooie reeks.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium