Het Belang van Limburg

“Het voetbal niet gemist”

-

HEUR-TONGEREN DERDE AMATEURS Op zaterdag 8 september 2018, in de thuiswedst­rijd tegen Hades, ging het grondig fout met de knie van Michiel Goyvaerts. Bij een verkeerde beweging liep hij afgescheur­de kruisbande­n en een scheur in de meniscus op. Exact zestien maanden en drie dagen later mocht de gewezen topschutte­r opnieuw met de grote jongens meedoen. “Het voelde zalig om opnieuw op dat veld te staan,” was hij zo blij als een kind in een pretpark.

“Initieel was de operatie gepland voor 23 oktober 2018, maar toen ontdekten ze een bloedklont­er in mijn kuit. Een uitstel van mijn operatie met drie maanden.” Die drie maanden werden er uiteindeli­jk vier. Op 26 februari van vorig jaar ging hij onder het mes. “De diagnose van die bloedklont­er kwam keihard aan. Toen heb ik een heel donkere periode meegemaakt en vaak gedacht aan stoppen met voetballen. Ik kon het ook niet meer opbrengen om naar de wedstrijde­n te gaan kijken. Uiteindeli­jk

ben ik er stilaan toch bovenop geraakt. Voor de ingreep mocht ik blijven sporten waardoor mijn spiermassa intact bleef. Na de operatie was het opnieuw vanaf nul beginnen. De eerste weken heb ik veel pijnstille­rs geslikt, maar gaandeweg ging het beter en beter. De krukken mochten aan de kant. Eind mei, begin juni ben ik beginnen lopen en ging ik driemaal per week naar de kine.”

Gezin

“Of ik het voetbal heb gemist? Goh, eerlijk gezegd niet. Zeker niet in het begin. Pas tegen de zomer begon het opnieuw te kriebelen. Ergens had mijn lange inactivite­it ook een voordeel. Ik heb meer tijd met mijn gezin kunnen doorbrenge­n. Mijn vriendin heeft trouwens zelf gevoetbald in eerste nationale en tweemaal haar kruisbande­n gescheurd. Zij wist dus perfect wat de revalidati­e inhield. Ik ben mijn club dankbaar voor de kans om mijn oude niveau weer te bereiken. Wat mijn doelstelli­ngen nog zijn dit seizoen? Eerst en vooral dat ik niks meer aan de hand krijg. Ik hoop nog een tiental wedstrijde­n in de basis te kunnen starten. Ik heb met Nijaz (topschutte­r Ibricic, nvdr) nog niet samengespe­eld, maar ik denk dat we een complement­air duo vormen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Michiel Goyvaerts staat weer op het voetbalvel­d: “Pas in de zomer begon het weer te kriebelen.”
FOTO JEFFREY GAENS Michiel Goyvaerts staat weer op het voetbalvel­d: “Pas in de zomer begon het weer te kriebelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium