Het Belang van Limburg

Jarne Vrijsen hervat na jaar blessurele­ed

-

PATRO

EERSTE AMATEURS Jarne Vrijsen heeft vorig weekend zijn debuut gemaakt voor Patro. De 23-jarige Genkenaar viel tegen FC Luik (3-1-verlies) voor het eerst in na een jaar vol blessurele­ed.

“Ik heb veel langer dan verwacht in de lappenmand gelegen”, zucht de 23-jarige Vrijsen, die begin december 2018 - met Hasselt - zijn laatste wedstrijd speelde... tegen Patro. “Ik had toen al een tijdje last van de buikspiere­n en sukkelde met een pubalgie, een pijnlijk probleem rond het schaambeen, en adductoren­tendinitis. Het draaide toen vlot bij Hasselt en ik bleef maar spelen met inspuiting­en. Te lang, zo bleek achteraf. In maart leek ik opnieuw fit, maar na een trap op doel voelde ik de pijn er weer inschieten. Ik dacht de start van dit seizoen wel te halen. Niet dus... Het heeft nog een half jaar geduurd.”

KRC Genk

Toch wanhoopte de Genkenaar niet. “Met dank aan trainer Stijnen en kine Bart Reisz, die me al die tijd uitstekend begeleidde­n en ook mentaal oppepten. Daarom wil ik de ploeg de komende maanden nog zoveel mogelijk teruggeven”, aldus Vrijsen, die vóór zijn passages bij MVV, Heist en Hasselt aan de slag was bij KRC Genk.

“Ik heb veertien jaar voor KRC gespeeld, doorliep er de jeugdrange­n en haalde er (in 2015, nvdr) zelfs het eerste elftal, onder Alex McLeish. Maar het jaar nadien kwam Peter Maes en toen zijn er heel wat jongeren vertrokken. Toch blijft dat een onvergetel­ijke ervaring”, besluit de linkerflan­kverdedige­r, die zijn voetballoo­pbaan combineert met een job als personal fitness-trainer.

DE MAN Gilles LAMBERIGTS trapte voor Elen een corner rechtstree­ks in doel

EERSTE

TWEEDE A

TWEEDE B

DE MAN Dominique BAETEN van H.-Millen is enige doelman van 2B die in 2020 geen goal slikte

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium