Het Belang van Limburg

Nieuwkomer­s Mayala en Omeruo meteen in de basis

-

BILZEN-WALTWILDER DERDE AMATEURS B

Bilzen-Waltwilder pakte zondag tegen City Pirates uit met twee nieuwe gezichten. Naast Joël Mayala die terugkeerd­e na een jaar afwezighei­d, tekende ook de 24-jarige Keniaan Lucky Omeruo een contract tot het einde van het seizoen. Hun debuut ging niet onopgemerk­t voorbij. Aanvaller Omeruo poeierde de 1-0 tegen de netten, Mayala werd tien minuten voor tijd uitgeslote­n.

“Mijn twee gele kaarten waren beide onterecht”, vindt de Nederlande­r. “Bij de eerste kaart tackelen de Antwerpse spelers elkaar en zat ik er gewoon tussen. Bij de volgende kaart gleed ik uit en raak ik die speler ongelukkig. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht meten in de basis te staan. Ik was dit seizoen bij een lager clubje in Maastricht aan de slag gegaan. Het bestuur van Bilzen-WW had mij beloofd om opnieuw met mij contact op te nemen als de vorige trainer (Canale, nvdr) weg zou zijn. Ze hebben zich aan hun belofte gehouden. Op training heb ik de coach blijkbaar kunnen overtuigen. Bij mijn vorige passage speelde ik altijd op de rechterfla­nk, nu had de trainer mij op de zes gezet. Als sleutel voor de defensie was het even aanpassen, maar ik denk dat het ik niet slecht heb gedaan.”

Na passages in Malta, Litouwen en Spanje (Leganés) landde globetrott­er Omerou in België. “Ik stond dichtbij een overgang, naar Waasland-Beveren, maar in extremis sprong de deal af. Daardoor heb ik enkele maanden zonder club gezeten. Aanvankeli­jk wilde ik bij een Portugese tweedenati­onaler tekenen, maar omdat ik pas voor de tweede keer vader was geworden, wilde ik mijn gezin niet alleen in Antwerpen achterlate­n. BilzenWW speelt erg goed voetbal. Mijn doelpunt geeft mij not a good feeling omdat we verloren. Ik wil me hier nog verder in de kijker spelen zodat ik volgend seizoen hogerop kan in België.”

Ook Mayala is vol lof over zijn nieuwe oude club. “Deze ploeg herbergt meer individuel­e klasse dan een jaar geleden. Maar het geluk ontbreekt een beetje. Tegen City Pirates hadden we zeker een puntje verdiend. Als we eens twee keer achter elkaar kunnen winnen, zijn we zeker en vast vertrokken.”

ESP. PELT (DERDE AMATEURS B)

 ?? FOTO'S RR/TOM PALMAERS ?? De debuntante­n lieten zich opmerken: Mayala (grote foto) kreeg twee gele kaarten, Omeruo (inzet) scoorde.
FOTO'S RR/TOM PALMAERS De debuntante­n lieten zich opmerken: Mayala (grote foto) kreeg twee gele kaarten, Omeruo (inzet) scoorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium