Het Belang van Limburg

Vader geeft zoon vijf messteken na ruzie in woonwagenp­ark

-

RECHTBANK OUDSBERGEN

Een 67-jarige man uit Oudsbergen riskeert een veroordeli­ng van een jaar met uitstel omdat hij zijn zoon na een ruzie vijf keer in de borst en arm stak. Het slachtoffe­r raakte niet ernstig gewond, maar vraagt wel een morele schadeverg­oeding van 12.500 euro.

De zestiger moest zich gisteren voor de Tongerse rechter verantwoor­den voor een steekparti­j op kerstdag 2017 op de camping waar de familie woont. De zestiger vond het niet kunnen dat zijn zoon zich had gemoeid tijdens een ruzie tussen zijn zus en schoonbroe­r. Na wat duwen trekwerk aan de woonwagen van de vader, liep de man naar binnen, greep een mes vast en bedreigde zijn zoon. “Ik wilde hem enkel bang maken, maar toen viel hij me aan en begon me hard te slaan op mijn hoofd”, zo sprak de man voor de rechter. “Ik kon niet zien waar ik stak. Maar mezelf de kop in laten slaan, dat moet ik toch niet laten gebeuren? Ik heb in heel mijn leven niemand kwaad aangedaan, maar mijn zoon … die is onhandelba­ar”, zei de man.

Poging moord

Volgens de advocaat van de burgerlijk­e partij klopt het verhaal niet. “Mijn cliënt was van de woonwagen van zijn vader weg aan het lopen. Toen werd hij opeens door zijn vader aangevalle­n met het mes. Dat kunnen meerdere getuigen bevestigen. Zo groot dat het gebrek aan schuldinzi­cht is bij de vader van mijn cliënt, zo groot is ook zijn fantasie. Dit gaat zelfs een beetje richting poging moord.”

Het slachtoffe­r werd geraakt in zijn borst, arm en vinger. In totaal gaf de vader hem vijf messteken. Omdat de zoon het moeilijk heeft met de feiten, vraagt hij een morele schadeverg­oeding van 12.500 euro. “Het feit dat je wordt neergestok­en is erg, maar dat het door je vader gebeurt, is nog erger.” De procureur vraagt een uitgesteld­e gevangenis­straf van een jaar. “Hij heeft doelbewust het mes genomen om te steken, niet om lichtjes te prikken”, zo sprak de aanklager.

Vonnis volgt op 10 februari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium