Het Belang van Limburg

Twee jaar cel met uitstel voor slagen aan vriendin: “Als lappenpop door kamer gesleurd”

-

ZUTENDAAL Een 39-jarige man uit Zutendaal kreeg maandag voor de Tongerse rechtbank een celstraf van twee jaar met uitstel onder voorwaarde­n en een geldboete van 2.000 euro omdat hij zijn inmiddels ex-vriendin in elkaar geslagen had en haar keel had dichtgekne­pen. De vrouw moet onderzocht worden door een gerechtsde­skundige om de opgelopen schade te bepalen.

De situatie liep uit de hand na het Oktoberfes­t in Lanaken op 23 september 2018. Na een tumultueuz­e relatie van twee jaar, wilde de vrouw er een punt achter zetten. Volgens haar werd de man wel vaker agressief en moest ze geregeld slagen incasseren.

Blijvende letsels

Tijdens het feest in Lanaken ontstond er opnieuw een ruzie. Omdat de vrouw niet wilde dat het zou escaleren, vertrok het koppel naar hun appartemen­t. “Meneer kwam haar achterna en zag dat zijn vriendin zijn spullen aan het pakken was. Toen is het helemaal uit de hand gelopen”, zo sprak de procureur.

De man begon op zijn vriendin te slaan en gaf haar enkele rake stampen over heel het lichaam. Hij kneep ook haar keel toe. “Het gaat hier om zeer zwaar fysiek geweld. Die vrouw is als een lappenpop door de kamer gesleurd.” Uiteindeli­jk kon de vrouw vluchten via het terras en hulp zoeken.

Voor de vrouw wordt, op vraag van haar advocaat, een deskundige aangesteld om de blijvende letsels te bepalen.

“Mijn cliënte dacht echt dat haar laatste uren geslagen hadden”, zegt de raadsman. “Ze had bloeduitst­ortingen, kneuzingen en een gebroken sleutelbee­n. Door het dichtknijp­en van haar keel heeft ze nu nog steeds last van haar stembanden.”

Geen contact

De man kreeg maandag een celstraf van twee jaar met uitstel onder voorwaarde­n. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn alcohol-, agressie-, en gokproblee­m. Hij mag ook geen enkel contact opnemen met het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium