Het Belang van Limburg

“Acteren blijft mijn

De coupe werd opnieuw kort gesneden, de Franse buldog opnieuw in huis gehaald: sinds vorige week is Tine Embrechts terug als de cynische Nicole in het derde en laatste seizoen van Zie mij graag.

- ZIE MIJ GRAAG EEN Wout Desmytere

Het was in 2017 dat de ontwapenen­de Anna (Alejandra Theus) en haar echtgenoot Ben (Stan Van Samang) de scheidings­papieren tekenden in het eerste seizoen van Zie mij graag. Anna zocht steun bij haar hartsvrien­dinnen Saskia en Nicole, Ben ging met zijn problemen te rade bij zijn beste vriend Gunther. Intussen staat de teller op seizoen drie, en dan tellen we er de kerstspeci­al nog niet bij.

Vleugje tristesse

De vraag dringt zich op: hadden cast en crew dit verwacht? “Verwacht niet”, zegt Embrechts. “Gehoopt wel. Vanaf de eerste draaidag voelden we een bijzondere sfeer in ons groepje spelers. Behalve Ini Massez (Sas in de reeks, nvdr.) kende ik niemand echt goed. Maar er was meteen een klik, en die voel je op het scherm.” De liefde die ze ontving van haar medespeler­s, ervaarde Tine ook van de kijkers. “Zie mij graag heeft een ontzettend trouwe fanbase. Mensen spreken me erover aan op straat en reageren steeds enthousias­t op social media. Dat is fijn. Zie mij graag is in de eerste plaats bedoeld als ontspannin­g, maar het is geen complete kolder. Het eerste seizoen draaide rond een echtscheid­ing, nu komt de thematiek van nieuw samengeste­lde gezinnen aan bod. We proberen dan ook geen karikature­n te spelen: onder de humor schuilt er steeds een vleugje tristesse.”

Het schoentje past

In het derde seizoen wordt Embrechts’ personage Nicole geconfront­eerd met haar verleden. Haar moeder Elly (Mieke De Groote), komt bij haar inwonen, en de twee hebben niet de beste verhouding. Het verschil met de realiteit kan niet groter zijn.“Met Mieke spelen was superfijn. Toen ik mijn eerste scène met haar

“Panelprogr­amma’s waren een leuk uitstapje, maar ik wil niet dat ze mijn werk als actrice

bepalen”

Tine Embrechts

 ?? FOTO VRT ?? Tine Embrechts
met haar tv-moeder Mieke De Groote. “We hebben ons rot geamuseerd.”
FOTO VRT Tine Embrechts met haar tv-moeder Mieke De Groote. “We hebben ons rot geamuseerd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium