Het Belang van Limburg

Deze vier opties heeft Kostic om leemte van Boli op te vullen

- STVV DE NIEUWE BOLI Gunter Schoofs

STVV moet het vertrek van Yohan Boli zien op te vangen. Van een gouden duo Bozuki – Boli gekoppeld aan Suzuki – heeft de club niet lang kunnen profiteren. Een nieuwe spits zit er niet meteen aan te komen. Wie dan voor opvolging zorgt? Zie hier de rangorde.

1 Yuma Suzuki

STVV zal sowieso op een andere manier aanvallend­e oplossinge­n moeten zoeken door het vertrek van Yohan Boli. De Ivoriaanse Fransman kon met zijn balvasthei­d als targetman alleen in de punt zwerven. Yuma Suzuki speelt liever met z’n tweeën in de spits. Gezien Milos Kostic van plan is om met een 4-4-2 te gaan voetballen, is dat een kolfje naar de hand van Yuma Suzuki. Die lijkt dan ook eerste keus in de spits onder Kostic. Vooral buitenshui­s gaat Suzuki wel meer body moeten tonen.

2 Facundo Colidio

De Japanse top binnen STVV zwoer altijd succes bij de komst van Facundo Colidio. Een nog piepjonge Argentijn van Inter Milaan, maar wel met heel veel talent. Doorzetten kon Colidio zich niet onder Marc Brys, maar het bestuur blijft vertrouwen in hem hebben. Colidio maakte geen goede beurt door te laat te arriveren voor de winterstag­e, toch zal de spits ongetwijfe­ld speelkanse­n krijgen in het vervolg van de competitie. De kwaliteite­n zijn er, maar moeten nog tot uiting komen.

3 Nelson Balongo

Eind december kreeg Nelson Balongo al kansen in de spits bij

STVV. Boli bleef toen al geblesseer­d aan de kant, Balongo kreeg de voorkeur van Nicky Hayen op Colidio om een duo te vormen met Suzuki. Zeker in de thuiswedst­rijden dat Balongo speelde, stelde de jonge Tongenaar niet teleur. Hij heeft de meeste werkijver van de genoemde namen. Toch moet Balongo zeker nog stappen zetten om een wekelijkse vaste waarde te worden. Het potentieel is er, hij wordt de belangrijk­ste concurrent van Colidio.

4 Buya Turay

Last but not least is er nog Mohamed Buya Turay. De recordtran­sfer van STVV was persona non grata onder Marc Brys, maar werd andermaal dé man van de Zweedse competitie bij zijn uitleenbeu­rt aan Djugardens. Buya keerde bij Nieuwjaar terug naar STVV, hij is nog steeds eigendom van de club. Wel moet hij de conditie tot op heden onderhoude­n met een persoonlij­ke trainer, want zijn werkvergun­ning is niet in orde. De kans is reëel dat Buya Turay verkocht wordt door STVV, dat in onderhande­ling is met Zweedse en andere buitenland­se ploegen.

Veldtraini­ng in Sint-Truiden -

De Kanaries trainden maandag terug op eigen bodem. Er werd één krachttrai­ning en één veldsessie georganise­erd. De geblesseer­den Schmidt, Garcia, De Smet en De Ridder ontbraken.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Eind december kreeg Nelson Balongo al kansen bij STVV.
FOTO DICK DEMEY Eind december kreeg Nelson Balongo al kansen bij STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium