Het Belang van Limburg

Voor 2.000 euro verkocht door haar ‘vriendje’

-

ZEDENZAAK BRUSSEL Het Brusselse gerecht heeft zeven mannen aangehoude­n in een uiterst zwaarwicht­ige zedenzaak. De zeven hadden begin december een weggelopen Frans meisje (16) ‘overgekoch­t’ van haar ‘vriendje’, voor 2.000 euro. Het meisje werd daarop opgesloten in een huis in Ukkel waar ze wekenlang met mannen naar bed moest.

Het zestienjar­ige meisje had eind november ruzie op school en liep thuis weg. Ze kwam met haar Franse vriendje naar ons land, maar viel in de handen van een beruchte Brusselse straatbenN­adat de. Begin december ‘kochten’ ze haar van de vriend in ruil voor cash en drugs ter waarde van 2.000 euro, en sloten haar op, zo zou ze verklaard hebben. Ze verbleef op verschille­nde plekken, onder meer in een huis in Ukkel. Haar ‘vriendje’ bleef nog even bij haar maar zou nadien zonder omkijken terug naar Frankrijk vertrokken zijn. Van hem is voorlopig geen spoor.

“160 klanten”

De Brusselse jongeren maakten een profiel aan voor het meisje op een gekende prostituti­esite. Ze beheerden haar gsm en ze werd voortduren­d door een van de zeven bewaakt. In het bewuste huis in Ukkel zou ook een kelder ingericht zijn als een plek “om klanten te ontvangen”. Maar het meisje zou ook meegenomen zijn naar hotels, waar ze seks moest hebben met mannen. In de zaak zouden nog twee andere Franse minderjari­ge slachtoffe­rs zijn. een van haar kennissen in Frankrijk de foto van het vermiste meisje op de prositutie­site zag, werd de politie gealarmeer­d. Zij kregen uiteindeli­jk het huis in Ukkel in het vizier, omdat er plots heel veel mannen over de vloer kwamen. Volgens goede bron zou in een van de in beslag genomen gsm’s een klantenbes­tand van wel 160 namen zitten. Na een inval vorige week kon het Franse meisje bevrijd worden door de politie. Het is niet duidelijk waar de twee andere slachtoffe­rs zijn.

De politie wou niets kwijt, maar het parket bevestigt de feiten. “Dankzij het gedreven speurwerk van de recherche van Zone Zuid zijn er nu zeven mensen onder aanhouding­smandaat geplaatst”, zegt woordvoers­ter Stephanie Lagasse. Onder hen ook de leider van de bende, Younes Z. In een vorig leven profileerd­e hij zich als rapper. “De zeven worden verdacht van mensenhand­el en prostituti­e met minderjari­gen”, zo meldt het parket nog.

Gekend voor 203 feiten

Een

deel

van

de

zevenkoppi­ge bende, allen tussen de 20 en de 25 jaar oud, kwam eerder al in beeld als de beruchte bende van het Jacques Franckplei­n in Sint-Gillis bij Brussel. Die terrorisee­rde begin 2018 de politie met zelfgemaak­te bommen waarbij een politieaut­o deels in vlammen zou zijn opgegaan. Hun moeders reageerden toen in de kranten dat het eigenlijk hun zoons zijn die gepest worden door agenten die hen steeds opnieuw en zonder reden controlere­n. De zeven staan bij de politie gekend voor meer dan 203 feiten, waaronder een verkrachti­ng.

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Het zestienjar­ige meisje viel in handen van een beruchte Brusselse straatbend­e.
FOTO RR Het zestienjar­ige meisje viel in handen van een beruchte Brusselse straatbend­e.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium