Het Belang van Limburg

Vandenhaut­e is “het 100 procent eens” met visie van Kompany

-

Zo belandt Wouter

Vandenhaut­e dan toch bij Anderlecht. De 57-jarige mediaman en gewezen sportjourn­alist die al in 1999 met Beerschot in verband werd gebracht, kan als extern adviseur eindelijk zijn zegje in een voetbalclu­b doen. En dan nog bij Anderlecht, de club van zijn hart.

Dat Marc Coucke uiteindeli­jk weer bij Vandenhaut­e terechtkwa­m, is geen toeval. De jongste maanden werd de 57-jarige Oost-Vlaming geregeld met clubs in verband gebracht, maar hij had de handen vol met Let’s Play, zijn begeleidin­gsbureau voor voetballer­s dat hij oprichtte nadat zijn overname van Anderlecht in december 2017 mislukte. Opmerkelij­k: het plan dat hij indertijd opstelde, heeft sportief veel raakvlakke­n met dat waarmee Vincent Kompany voorbije zomer op de proppen kwam. “Die visienota komt zelfs honderd procent overeen met wat Kompany wil”, zegt Vandenhaut­e. “Veel belang aan de jeugdwerki­ng op Neerpede, dominant en mooi voetbal vanuit een welomlijnd­e visie, en als begin- en eindpunt: winnen. Dat is echt wat ik wilde.”

Samenwerki­ng

Vandenhaut­e zal als extern adviseur vooral daarin een rol spelen. “De ideeën zijn goed, alleen in de uitvoering ervan moet het beter.

Daar is nog werk. Er is de jongste twee jaar wat misgegaan, maar dat was al begonnen vóór de komst van Marc Coucke. Het potentieel van de club blijft heel groot. Karel (Van Eetvelt, nvdr.) en ik hebben al uitgebreid met Kompany gepraat. Een open gesprek, waarbij we een overtuigde en ambitieuze Kompany zagen. En belangrijk: met een grote bereidheid tot samenwerki­ng.” Er worden nu al vragen gesteld over hoe Vandenhaut­e zijn rol bij Let’s Play kan verenigen met een adviseursf­unctie bij een voetbalclu­b. “Het zal aan andere mensen zijn om daarover te oordelen”, aldus Vandenhaut­e. “Ik weet dat ik dit oprecht zal doen en de mensen die me kennen, weten dat ook. Mijn bureau, waar ik geen operatione­le functie heb, heeft nu al spelers van Anderlecht onder contract. Dat zal niet veranderen. Ik heb meer dan één bedrijf. Dan draag ik altijd verschille­nde petten. Het is aan mensen binnen en buiten de club om te oordelen of ik daar misbruik van maak. Ik weet dat ik dat niet zal doen.”

Wouter Vandenhaut­e Extern adviseur Anderlecht “De ideeën zijn goed, alleen de

uitvoering moet beter”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Wouter Vandenhaut­e zal niet langer enkel als supporter op de paars-witte tribunes zitten.
FOTO ISOSPORT Wouter Vandenhaut­e zal niet langer enkel als supporter op de paars-witte tribunes zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium