Het Belang van Limburg

Coucke geeft toe dat hij het onderschat heeft

-

Je moet het maar durven, als Marc Coucke. Wouter Vandenhaut­e, destijds zijn grote concurrent om Anderlecht over te nemen, wordt nu opnieuw bij de club betrokken. “Dat is net een goede reden.”

“Vandenhaut­e is al tientallen jaren kind aan huis op Anderlecht en hij is ook sportief gebleven toen bleek dat de club voor mij koos. Bovendien hebben we al lang een goed contact”, zei de voorzitter van Anderlecht bij Sporza. “Toen ik nog in het wielrennen zat, hadden we de traditie om één keer per jaar uitgebreid te lunchen. Het leverde altijd intense en inspireren­de gesprekken op.”

Niet verwonderl­ijk dus dat Coucke aan Vandenhaut­e dacht bij het hertekenen van het paarswitte organigram. “Een paar maanden geleden heb ik Wouter ge-sms’t dat ik onze etentjes samen miste. Zo hebben we de draad weer opgepikt. Zijn passie voor de club bleek onverminde­rd. Het was wel snel duidelijk dat hij een operatione­le rol of een rol als bestuurder niet zag zitten. Toch bleven we praten en dat is uitgemond in het plan dat de raad van bestuur vandaag heeft goedgekeur­d.”

Geen koerswijzi­ging

Het is al de derde serieuze ommezwaai sinds Coucke de plak zwaait op Neerpede. We kunnen voorlopig bezwaarlij­k van een succes spreken. Dat beseft ook de voorzitter. “In het eerste gesprek met Wouter ben ik open en eerlijk geweest over hoe ik deze uitdaging heb onderschat. De beslissing om Anderlecht te kopen, heb ik snel moeten nemen. Een deel van mijn team van Oostende overhevele­n naar Anderlecht bleek ook niet te werken, mede door de situatie hier.”

“Wat de komst van Vincent Kompany betreft, daar sta ik nog altijd achter. In de gesprekken met Wouter en Karel heb ik gemerkt dat ze op een positief constructi­eve manier naar het project Kompany kijken en niet van plan zijn om het kind met het badwater weg te gooien. Dus is dit geen derde koerswijzi­ging, maar een nieuwe stap in dezelfde, goede richting.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium