Het Belang van Limburg

Ajax weigert bod Club Brugge op Razvan Marin

-

Behalve zijn voorhoede wil Club Brugge ook zijn middenveld versterken. Blauw-zwart kwam uit bij Razvan Marin (ex-Standard). Club bracht zelfs een concreet bod uit op de Roemeen, maar Ajax wees dat af.

Het is Club Brugge menens dit seizoen. De ploeg van trainer Philippe Clement is nog op drie fronten actief en wil op termijn aansluitin­g vinden bij de Europese subtop. Daarvoor is het bereid om te investeren. Voor de Argentijns­e beloftenin­ternationa­l Adolfo Gaich (20) van San Lorenzo was men al bereid ver te gaan, maar ook voor Razvan Marin. De 23-jarige Roemeen maakte afgelopen zomer na 2,5 jaar Standard een toptransfe­r naar Ajax. Een operatie die de Amsterdamm­ers in totaal zo’n 16 miljoen euro kostte, waarvan 12,5 miljoen doorstroom­de naar Luik. Marin tekende voor vijf jaar en werd in Nederland aangekondi­gd als de opvolger van Frenkie de Jong, maar die erfenis woog (te) zwaar. De middenveld­er begon het seizoen aan de Johan Cruijff Arena nog als basisspele­r, maar werd na een aarzelende start aan de kant geschoven. “Ik heb nog tijd nodig”, zei hij eind september in een interview in deze krant. “Het is niet makkelijk. Ik begrijp dat de transferso­m en het succes dat Ajax vorig jaar kende voor bepaalde verwachtin­gen zorgen, maar ik heb er vertrouwen in.” Ajax begon zonder hem te draaien en Marin moest het vervolgens met invalbeurt­en doen. In de Champions League kwam hij zelfs niet in actie.

Bij Club Brugge zijn ze de kwaliteite­n van Marin niet vergeten. De Roemeense internatio­nal was in de voorbije PO1 de grote man bij Standard. Eind mei maakte hij op Sclessin met twee goals zelfs een einde aan de titeldroom van Club Brugge.

Vorige week in Qatar, waar Club en Ajax op stage waren en een onderling oefenduel afwerkten, informeerd­e het Brugse bestuur naar Marin. Beide clubs onderhoude­n goede contacten en de speler zelf stond niet onwelwille­nd tegenover een transfer. De huidige leider in de Jupiler Pro League deed zelfs een bod, maar zag dat afgewezen door Ajax. Trainer Erik ten Hag gelooft namelijk nog altijd in hem. Het is onduidelij­k of Club de piste nu definitief heeft verlaten of nog een tweede keer zal bieden.

Feyenoord: Openda

Nog Nederlands Club Bruggenieu­ws, want Feyenoord meldde zich onlangs voor Loïs Openda. De Rotterdamm­ers wilden de 19jarige spits maar wat graag huren, maar kregen nul op het rekest. Openda mag niet weg van Club. Feyenoord richt zijn pijlen nu op een andere aanvaller.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium