Het Belang van Limburg

KRC Genk verslaat Deinze met 3-1

-

OEFENWEDST­RIJD KRC GENK - DEINZE 3-1

KRC Genk werkte dinsdagmid­dag een laatste oefenwedst­rijd af voor de trip naar Waregem. SK Deinze, leider in de hoogste amateurree­ks, werd met 3-1 verslagen na goals van Uronen, Ito en Samatta. Genk-trainer Hannes Wolf bracht twee verschille­nde elftallen tussen de lijnen, die allebei een uur speelden. De wedstrijd nam vier keer dertig minuten in beslag.

Opvallende afwezige in dit duel was Maarten Vandevoord­t. De 17-jarige doelman had een beetje last van een armblessur­e en werd uit voorzorg gespaard. Gaëtan Coucke stond bijgevolg twee uur onder de lat. Ook Mats Møller Daehli (hamstrings) en Neto Borges (blauwe teennagel) bleven aan de kant. Van de jongeren die pas werden overgeheve­ld naar de A-kern, kreeg Limbombe uitgebreid speelgeleg­enheid. De wedstrijd zelf dan. Afgelopen vrijdag opteerde de Genkse coach in Benidorm tegen Ferencvaro­s en FC Keulen nog voor twee experiment­ele ploegen. Nu liet hij vanaf minuut 1 een elftal opdraven dat wel eens nauw zou kunnen aanleunen bij de basisploeg voor Zulte Waregem. De amateurs openden al vroeg verrassend de score. Maar nog voor het uur bogen Uronen, Ito en Samatta die achterstan­d om in een ruime voorsprong. Het tweede Genkse elftal slaagde er nadien niet meer in om die marge te vergroten.

KRC GENK (EERSTE 45’): Coucke, Maehle, Dewaest, Cuesta, Uronen, Berge, Hrošovský, Bongonda, Ito, Onuachu, Samatta

KRC GENK (60’ – 120’): Coucke, De Norre, Lucumi, Adewoye , Wouters, Hagi, Thorstvedt, Nygren, Limbombe, Paintsil, Odey

DOELPUNTEN: 0-1, Uronen 1-1, Ito 2-1 en Samatta 3-1.

 ?? FOTO BELGA ?? Coach Wolf wil de tegenstand­ers niet wijzer maken dan ze al zijn. Dus werd de match achter gesloten deuren gespeeld.
FOTO BELGA Coach Wolf wil de tegenstand­ers niet wijzer maken dan ze al zijn. Dus werd de match achter gesloten deuren gespeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium