Het Belang van Limburg

Ruud Boffin in beeld bij Standard, Van Damme gepolst

-

STANDARD TRANSFERS

De Rouches zijn van plan om volop de kaart van Arnaud Bodart trekken. Om het talent te ondersteun­en wil Standard de rangen versterken met een ervaren kracht. Ruud Boffin is daarvoor op dit moment de belangrijk­ste kandidaat. Gunter Thiebaut, makelaar van de Truiense doelman, geeft aan dat zijn cliënt omwille van familiale redenen na 5 jaar

Nederland, 2,5 jaar West Ham en 7,5 jaar Turkije openstaat voor een terugkeer naar België. Zijn vrouw en kinderen wonen immers in ons land. Het voormalige jeugdprodu­ct van STVV en KRC Genk ligt in Turkije vast tot medio 2022 en strijkt er een vorstelijk salaris op, maar dat vormt niet noodzakeli­jk een struikelbl­ok. Het is echter de vraag of Antalyaspo­r makkelijk zal meewerken aan een transfer. Boffin heeft er zijn basisplaat­s heroverd, is een dragende kracht en werd de voorbije seizoenen nog gelinkt aan lucratieve transfers naar Galatasara­y en Al-Ittihad. Bovendien moet Milinkovic-Savic eerst vertrekken. Die kwam voorbije zomer op huurbasis over van Torino. De Rouches bedongen ook een aankoopopt­ie, maar de 22-jarige keeper maakte vanaf het begin een uiterst matige indruk en Arnaud Bodart greep zijn kans. Deze maand mag de Serviër zoeken naar een oplossing.

Van Damme

In de zoektocht naar een nieuwe nummer zes polste Standard recent ook Joachim Van Damme. De sterkhoude­r op het middenveld van KV Mechelen verlengde onlangs zijn contract bij Malinwa nog tot 2023. Tot een officieel bod kwam het niet. Voor KV is een vertrek van de middenveld­er dan ook uitgeslote­n.

De kans is dus ook klein dat het tot een overgang zal komen. Dinsdag

maakte KV bekend dat de speler vier tot zes weken buiten strijd is door een gebroken rib. De verwachtin­g is ook dat Standard een jongere optie verkiest boven de bijna 29-jarige Van Damme.

Bastien pikt aan -

Zoals verwacht heeft Samuel Bastien dinsdag de groepstrai­ning bij Standard kunnen hervatten. De middenveld­er kampte de voorbije weken met een hamstringb­lessure. Of hij vrijdag op KV Mechelen al kan starten, is niet duidelijk. De Chinees Fang Hao (20) is momenteel op proef in Luik. De voorbije maanden liep de aanvaller school bij Desportivo Brasil.

ANTWERP

Strafrondj­es Lamkel Zé -

Zoals het er nu naar uitziet, begint Didier Lamkel Zé zondag op Cercle Brugge niet in de basis bij Antwerp. Dinsdag was de Kameroener wel van de partij, maar na de opwarming en oefeningen op afwerking moest hij van Bölöni apart werken. Hij moest aan de zijlijn loopoefeni­ngen doen.

LOMMEL SK Cerigioni naar Dessel -

Alessandro Cerigioni, aanvaller van Lommel SK, verhuist voor anderhalf jaar naar Dessel Sport. Dat werd dinsdagavo­nd door de Kempense club meegedeeld.

BASKETBAL Optima - Tongeren B -

Naar aanleiding van het voorval tussen Michiel Dusart (Optima) en Michaël Meers (Tongeren B) dat maandag in de krant vermeld werd en waarbij laatst genoemde een neusbreuk opliep, wensten Michiel Dusart en zijn club hun versie van de feiten te geven. “Ik vond het wat vreemd dat Tongeren nog zo agressief verdedigde in het slot van de wedstrijd toen die al lang beslist was. Toen men mij trachtte vast te zetten heb ik eerst gepivoteer­d en vervolgens een lange pass gegeven waaruit er een driepunter gescoord werd. In die fase is het contact er gekomen. Ik heb het contact met Michaël dus zeker niet gezocht. Persoonlij­k vind ik het ook heel jammer en schrok ik toen ik de gevolgen ervan maandag in de krant las. Dinsdag heb ik dan ook telefonisc­h contact met hem opgenomen om hem beterschap te wensen. Meteen na de feiten heb ik me overigens ook geëxcuseer­d maar dat is Michaël door de zwaarte van de blessure mogelijk ontgaan”, besluit Dusart.

TENNIS Mertens stoot door -

Elise Mertens wandelde in Hobart naar de tweede ronde, na 6-1, 6-1-winst tegen de Amerikaans­e McHale. Van Uytvanck verloor met 7-5, 1-6 en 6-2 van Cornet en Flipkens verloor met 4-6, 6-3 en 6-2 van Shuai Zhang.

VOLLEYBAL

VT SafeSign Hasselt (eerste nationale heren) -

Zaterdag verzwikte spelverdel­er Gemels zijn pols. Hij is twee weken onbeschikb­aar. Bij youngster Van Grinsven is een vorm van Lyme vastgestel­d. Hij is waarschijn­lijk voor de rest van het seizoen out. Libero Verbruggen (examens) is twee weken niet beschikbaa­r. Ex-speler Gilles Maesen helpt de ploeg zondag tegen Esneux uit de nood als libero. Wuyts kwam op training slecht neer: een verrekking van de enkelligam­enten en drie weken onbeschikb­aarheid waren het gevolg. Ook Vanden Wyngaert (ziek) en Maesen (knie) gaven verstek voor de training waarop slechts zeven spelers aanwezig waren.

WIELRENNEN Eisel stopt -

Bernhard Eisel (38) stopt na 19 seizoenen als prof. Zijn mooiste zege was Gent-Wevelgem.

Rogers naar NTT -

Michael Rogers wordt de nieuwe baas van Victor Campenaert­s, toch wat het tijdrijden betreft. Bjarne Riis haalt de drievoudig­e wereldkamp­ioen als expert aan boord bij NTT.

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Ruud Boffin: aan de slag in Turkije, maar zijn gezin woont in België.
FOTO BELGAIMAGE Ruud Boffin: aan de slag in Turkije, maar zijn gezin woont in België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium