Het Belang van Limburg

Red Wolves in Hasselt tegen Cyprus voor plaats in EK-kwalificat­ieronde

-

Dit zijn twee zeer belangrijk­e duels”, beseft bondscoach Arnaud Calbry. “Winnen betekent zes interessan­te duels in de kwalificat­ieronde. En die wedstrijde­n zijn nodig voor deze jonge Belgische ploeg om zich verder te ontwikkele­n.”

Verjonging

De verjonging bij de Red Wolves zet zich door onder coach Calbry. De 45-jarige Fransman, die anderhalf jaar geleden de fakkel bij de nationale ploeg overnam van zijn landgenoot Yérime Sylla, moest noodgedwon­gen ervaren spelers vervangen door jonge en onervaren wolven. Calbry: “Natuurlijk had ik er Damian (gestopt) en Bartosz Kedziora (geblesseer­d) en Serge Spooren (profession­eel te druk) graag bij gehad. Dat zijn drie sterkhoude­rs die wegvallen. Maar we kunnen niet anders dan de beslissing van die jongens, die veel betekend hebben voor de Red Wolves, respectere­n. En ook Brian Meulders - misschien wel de coming man in de selectie - is in de aanloop naar deze dubbele interland tegen Cyprus geblesseer­d uitgevalle­n. Zijn plaats wordt ingenomen door Colin Glesner van Tongeren. Een voorbereid­ing met hinderniss­en dus, maar dat neemt niet weg dat ik in de nieuwe lichting internatio­nals geloof. En ook de M18 en de M20 hebben de voorbije maanden leuke dingen laten zien. Aan de toekomst is gedacht."

Geen organisati­e in België

België had het Europees kampioensc­hap van 2022 samen met Frankrijk en Spanje willen organisere­n. Maar het hele circus verhuist naar Hongarije en Slovakije. “Een spijtige zaak”, vindt Calbry. “Hadden we de organisati­e binnengeha­ald, dan waren we automatisc­h gekwalific­eerd. De vraag of deelname aan dat EK van 2022 een realistisc­h doel is, mag je me opnieuw stellen als de loting voor de kwalificat­ieronde bekend is. Voor Nederland bijvoorbee­ld was een derde plaats in de poule met Slovenië, Letland en Estland goed voor kwalificat­ie voor het EK van 2020. Wij hadden ons ook willen plaatsen voor dit EK, dat nu in Zweden, Noorwegen en Oostenrijk georganise­erd wordt, maar met Kroatië, Servië en Zwitserlan­d was de tegenstand veel te zwaar in de kwalificat­ieronde. Het tikkeltje geluk bij de loting ontbrak.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bondscoach Arnaud Calbry: “Ik geloof in de nieuwe lichting internatio­nals.”
FOTO DICK DEMEY Bondscoach Arnaud Calbry: “Ik geloof in de nieuwe lichting internatio­nals.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium