Het Belang van Limburg

Automobili­st (57) overleden na frontale botsing met tractor

-

VERKEERSVE­ILIGHEID ZOUTLEEUW

De 57-jarige Michel B. uit Zoutleeuw, de automobili­st die maandag zwaargewon­d raakte bij een frontale botsing met een tractor in Zoutleeuw, is in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en bezweken.

Het ongeval gebeurde maandag rond 18.30 uur in de Nieuwstraa­t in Zoutleeuw. Een BMW die in de richting van de Sint-Truidenses­teenweg reed, stak enkele geparkeerd­e auto’s voorbij toen uit de andere richting een tractor met aanhangwag­en kwam gereden. De tractorbes­tuurder remde af en week nog uit naar rechts, maar kon een frontale aanrijding niet vermijden. De BMW reed in op het linker voorwiel van de tractor. De bestuurder van de BMW, de 57-jarige Michel B. uit Zoutleeuw, werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis maar overleed daar enkele uren later aan zijn verwonding­en.

Een verkeersde­skundige kwam de plaats van het ongeval onderzoeke­n. Uit de eerste bevindinge­n bleek dat de overleden bestuurder nog op het tegenoverg­estelde rijvak reed en geen gordel droeg. De 21-jarige bestuurder van de tractor legde een negatieve adem- en speekselte­st af. “Voor de bewoners in onze straat was het niet de vraag of hier een dodelijk ongeval zou gebeuren maar wel wanneer”, zegt bewoner Johan Bormans. “Vroeger was hier eenrichtin­gsverkeer met verkeersre­mmers en er waren nooit geen problemen. Tot het nieuwe gemeentebe­stuur vorig jaar zonder veel inspraak van de bewoners de dubbele rijrichtin­g invoerde. Ook werden de borden weggehaald die zwaar verkeer weerden, waardoor nu alle zwaar verkeer door deze straat richting N3 dendert”, stelt Bormans. Burgemeest­er Boudewijn Herbots (CD&V) betreurt het ongeval en heeft begrip voor de reactie van de buurtbewon­ers. “Aan het begin van deze legislatuu­r hebben wij de keuze gemaakt om de schoolomge­ving in de Stationsst­raat niet met het zware verkeer te belasten en de Nieuwstraa­t in twee richtingen open te stellen. Indien de politie of verkeersde­skundigen met een ander en beter voorstel komen om de veiligheid te maximalise­ren, staan wij daar zeker voor open”, zegt Herbots.

TREIN

 ?? FOTO MMV ??
FOTO MMV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium