Het Belang van Limburg

Agente raakt gewond tijdens wilde achtervolg­ing van Lommelse twintigers

- Door spijkermat­ten

Twee 21-jarige Lommelaren en een 19-jarige vrouw uit Mol zijn zaterdagav­ond onderschep­t in Retie na een wilde achtervolg­ing. Ze waren in Lommel weggevluch­t voor een BOB-controle. Bij de achtervolg­ing raakte een agente van de politie Balen-Dessel-Mol gewond.

Op de Ringlaan (N71) in Lommel negeerde het trio zaterdagav­ond rond 21 uur een BOBcontrol­e van de politie. Ze namen daarop de vlucht richting Mol. De politiezon­e BalenDesse­l-Mol werd op de hoogte gebracht en de naburige zones Geel-Laakdal-Meerhout, Keno en Turnhout stelden versperrin­gen op om de verdachten te onderschep­pen. De meldkamer van de federale politie Antwerpen coördineer­de de speractie.

Toen de vluchtauto een ANPR-camera van de politie Balen-Dessel-Mol passeerde, kwam het tot een achtervolg­ing op de Geelsebaan in Dessel. “Even verderop, op de grens tussen Dessel en Retie, had een politieplo­eg de weg versperd”, zegt Robert Lehaen van de politie Balen-DesselMol.

“Maar de vluchtauto reed gewoon door de spijkermat­ten die op de grond lagen en bleef rijden.”

“Even verderop kwam het tot een aanrijding tussen de vluchtauto en twee van onze dienstvoer­tuigen. Een van onze wagens liep daarbij zware schade op. Een vrouwelijk­e inspecteur die als bijzitter in het voertuig zat, raakte gewond. Ze is met pijn in de nek en armen naar de spoedafdel­ing gegaan en is vijf dagen werkonbekw­aam”, zegt Lehaen.

Soft- en harddrugs

De drie inzittende­n, twee 21-jarige mannen uit Lommel en een 19jarige vrouw uit Mol, werden gefouillee­rd en hun auto werd doorzocht. De politie trof cannabis, drugsattri­buten en een grote som geld aan. Nadien volgde een huiszoekin­g bij de verdachten. In Lommel werd een grote hoeveelhei­d soft- en harddrugs gevonden, net als een kweektent. Ook de moeder van een van de verdachten, een 46-jarige vrouw uit Lommel, werd gearrestee­rd. Maandag werden twee verdachten voorgeleid voor de onderzoeks­rechter in Hasselt. Naast de drugsmisdr­ijven werd ook een pv opgesteld voor tal van verkeersov­ertredinge­n en drugs in het verkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium