Het Belang van Limburg

Terhills gestart met bouw zwemparadi­js

-

VAKANTIERE­SORT TERHILLS

NV. “En langs de waterplas zijn de grondwerke­n uitgevoerd om het zwembad uit te graven. Het beton is al gegoten en momenteel worden de opstaande wanden voorzien. Wie aan de plas staat, ziet het gebouw al liggen. Nu gaan we de hoogte in.”

Met de boot naar huis

Wandelaars op het traject tussen het Cablepark en wellnessce­ntrum Elaisa zien momenteel dan ook een heel ander landschap dan enkele weken geleden. Terhills is even een werf. “Rond het centrumgeb­ouw met horeca en binnenzwem­bad hebben we nog wel werk”, geeft Hulsman toe. “We moeten de minigolf nog aanleggen, een zwemvijver in openlucht, zandstrand, speellands­chap, country club… Vanaf de plas komen er langs het centrumgeb­ouw ook waterwegen in de richting van de vakantiewo­ningen. Heel veel van de huisjes liggen immers aan een watergeul en zijn met bootjes toegankeli­jk. Achter het centrumgeb­ouw voorzien we een haven met aanlegstei­gers.”

In de bossen worden de vakantiehu­isjes op dit moment afgewerkt, en nu is het dus de beurt aan de huisjes aan het water. Aan de kant van As zijn de grondwerke­n in uitvoering van de eerste vakantiewo­ningen met zicht op de grote waterplas. Die huisjes krijgen ook het panorama mee van wellnessce­ntrum Elaisa en de nog te bouwen wandelbrug over het water. “Daarna volgen de vakantiehu­izen aan de voet van de mijnterril naast Elaisa”, aldus Hulsman.“De laatste vakantiehu­izen bouwen we in de buurt van een visvijver aan een bocht van de Nationaal Parklaan.”

Bosriviere­n

Om de vakantiehu­izen te bouwen, konden de werkmannen gebruik maken van tijdelijke aangelegde onverharde wegen in de bossen. Tijdelijk dus, want tegen dat het park klaar is moeten die verdwijnen. “De straten worden uitgegrave­n tot waterwegen, noem het maar bosriviere­n. De grond die we uitgraven zullen we gebruiken om de waterplas op te vullen in de buurt van de wandelbrug, want de brug krijgt rietkragen en die kunnen we alleen aanleggen vlak onder de waterspieg­el.” Voorlopig liggen de bouwwerken op schema. “We hebben nog geen tegenslag gehad”, zegt Hulsmans. “We doen er alles aan om het park in het voorjaar van 2021 te kunnen openen.”

 ?? FOTO'S MARK DREESEN ?? Terhills is in Lanklaar gestart met de oprichting van het centrumgeb­ouw en het zwemparadi­js Aqua Lagoon.
FOTO'S MARK DREESEN Terhills is in Lanklaar gestart met de oprichting van het centrumgeb­ouw en het zwemparadi­js Aqua Lagoon.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium