Het Belang van Limburg

Binnenkort Fietsen over het water in Connecterr­a?

-

Het stadsbestu­ur van DilsenStok­kem en Terhills NV onderzoeke­n of de geplande wandelbrug over de waterplas bij het vakantiedo­rp ook voor fietsers kan dienen. Want voor de werken moest het fietspad – amper twee jaar oud – sneuvelen.

Het stadsbestu­ur van DilsenStok­kem had in 2017 een gloednieuw fietspad aangelegd tussen de tuikabelbr­ug en Château de Litzberg. Maar door de bouw van het Terhills vakantiere­sort werd een deel van het nieuwe fietspad opgebroken tussen wellnessce­ntrum Elaisa en de woonkern Costa Brava. Fietsers krabben zich er al even in de haren. “Door de bouwwerken is er een ontbrekend­e schakel in deze fietsverbi­nding”, zegt burgemeest­er Sofie Vandeweerd (Open Vld). “In de omgevingsv­ergunning is opgenomen dat daar een oplossing voor moet komen.” En die oplossing komt mogelijk van… een wandelbrug. Want door de komst van het vakantiepa­rk zijn ook de wandelluss­en rond de plas onderbroke­n. Daarom stelde Terhills NV vorig jaar al voor om een pontonbrug over het water aan te leggen. Die zou 450 meter lang worden, en tussen twee mijnterril­s in Lanklaar aangelegd worden.

Plan B

“We onderzoeke­n nu wat mogelijk is”, zegt algemeen directeur Rudy Hulsman van Terhills NV. “De pontonbrug zal voor de wandelaars een verrijking zijn. Moest daarnaast ook nog ruimte zijn voor een fietsbrug, dan maakt dat het plaatje compleet.”

Al houdt het bestuur ook nog een alternatie­f achter de hand. “Een noordelijk­e omlegging kan ook nog. Nadeel is dat het fietspad dan de Nationaal Parklaan kruist”, zegt Vandeweerd. “En dan is er een nieuwe fietstunne­l onder de Nationaal Parklaan nodig, en dat kost wel wat.”

“Belangrijk is wel dat, wat we ook kiezen, de volledige fietsen wandelverb­inding klaar moet kunnen zijn voor de opening van het Terhills Resort in het voorjaar van 2021”, besluit Hulsman.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? De wandelbrug over het water komt er sowieso, mogelijk komt er ook een fietsbrug langs.
FOTO MARK DREESEN De wandelbrug over het water komt er sowieso, mogelijk komt er ook een fietsbrug langs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium