Het Belang van Limburg

Over Tinder, Trump en tofoe

Frances Lefebure (31) speelt straks de hoofdrol in ‘F*** you very, very much’, een nieuwe fictiereek­s van Vier.

-

NIEUWE FICTIE

VIER

Heel 2019 stond voor Frances Lefebure in het teken van televisie. Ze maakte een vervolg op Make Belgium great again voor VTM, presenteer­de Forever young op Vier en dook op als jurylid in De slimste mens ter wereld. Nochtans had ze net weer de acteermicr­obe te pakken, na haar sterke prestatie als Roxanne in Studio Tarara. Dus maakte Lefebure een duidelijk besluit: in 2020 zou ze opnieuw volop gaan acteren.

Comedy

Zo tekende Lefebure al voor de nieuwe VTM-reeks Een goed jaar, met Joke Devynck, Boris Van Severen en Kürt Rogiers. Maar er stond ook een serie voor Vier in de steigers, verklapte ze. En dat geheime project heeft nu eindelijk een naam. Een pittige, bovendien: F*** you very, very much. “Een eigenzinni­ge comedyseri­e over jezelf terugvinde­n ten tijde van Tinder, Trump en tofoe”, klinkt de synopsis.

De reeks kreeg gisteren officieel producties­teun toegewezen van het Vlaams Audiovisue­el Fonds (VAF), en dus kunnen de opnames in de lente van start gaan.

In F*** you very, very much speelt Frances Lefebure de rol van An, een jonge vrouw die komaf wil maken met haar banale bestaan. Ze kiest voor een onbezonnen jaar zonder zorgen, en sleurt haar twee hartsvrien­dinnen Flo en Violet mee in die vrolijke chaos. Het is meteen de eerste dragende rol ooit voor Lefebure.

Op het lijf geschreven

VTM

Ruggensteu­n krijgt de actrice van twee oude bekenden: Evelien Bosmans (30) en Daphne Wellens (31), naast wie ze in 2017 haar filmdebuut maakte in Charlie en Hannah gaan uit.

Niet toevallig is ook Bert Scholiers, de regisseur van die film, erbij. Hij staat samen met Jonas Govaerts (Welp en Tabula Rasa) achter de camera’s. “Bert en ik speelden al een tijdje met het idee om weer iets te doen met de drie dames van Charlie en Hannah gaan uit”, vertelt Govaerts. “Iets dat tegelijk grappig, romantisch, dramatisch én een beetje surreëel is. Het klikt tussen Frances, Evelien en Daphne, en wanneer de reeks klaar is, zal je meteen zien dat het scenario hen op het lijf geschreven is.”

Nu het nodige budget binnen is, gaan de makers vanaf volgende week op zoek naar de rest van hun cast. De opnames van F*** you very, very much gaan eind maart van start. Wanneer het eindresult­aat op Vier te zien is, ligt nog niet vast.

VTM

 ?? FOTO BART DEWAELE ?? Frances Lefebure (31) speelt straks de hoofdrol in ‘F*** you very, very much’ op Vier.
FOTO BART DEWAELE Frances Lefebure (31) speelt straks de hoofdrol in ‘F*** you very, very much’ op Vier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium