Het Belang van Limburg

Kwalificat­ie bijna binnen

-

BELGIË-CYPRUS 24-7 BARRAGES EK HANDBAL 2022 Plaatsing voor de kwalificat­ieronde van het EK 2022 mag voor de Belgen geen probleem meer zijn. Een marge van zeventien doelpunten moet volstaan voor de return in Nicosia zondag.

Na het mislopen van het Europees kampioensc­hap, dat nu in Oostenrijk, Zweden en Noorwegen gehouden wordt, en de uitschakel­ing in de prekwalifi­catie voor het WK van 2021 in Egypte konden de Red Wolves een opsteker gebruiken. “Plaatsing voor de kwalificat­ieronde van het EK is echt wel noodzakeli­jk”, geeft bondscoach Calbry aan. “Lukt dat niet, dan staan er anderhalf jaar lang geen officiële interlands meer op het programma. En die wedstrijde­n heeft onze jonge ploeg precies nodig om te groeien.”

Snelle omschakeli­ngen

Met Lettens, Denert, Robyns, Ooms, Colman, Vancosen en D’Hanis in de basis overtuigde­n de Red Wolves in verdedigin­g. Aanvallend liep het echter een stuk minder. Verder dan 4-2 na tien minuten geraakten de Belgen niet. Snelle omschakeli­ngen brachten soelaas. Robyns, Vancokwam sen, D’Hanis en Ooms maakten er met snelle tegenaanva­llen meteen 7-2 van. Dat zorgde voor ademruimte en vertrouwen. Via 12-2 (20’) en 13-2 (25’) moesten de Red Wolves zich bij 13-3 aan de rust al geen zorgen meer maken over de overwinnin­g.

Laag rendement

Aan de dominantie van de Belgen

in de tweede helft geen einde. Net als in de eerste helft kwamen de Cyprioten nauwelijks tot scoren. Geen probleem dus voor de Red Wolves om de voorsprong verder uit te bouwen, maar het rendement in aanval lag veel te laag. Zeker vanuit de opbouwrij werd veel te weinig gescoord. De hoekspeler­s D’Hanis en Braun toonden zich van hun beste kant en waren samen goed voor 9 treffers. En ook Danesi overtuigde de bondscoach.

SCHEIDSREC­HTERS: Cernavskis en Bogdanovs. BELGIË: Lettens, Ooms 2, Danesi 5, Serras 1, Robyns 2, Plessers, Braun 3, Denert, Danse, Vancosen 2, Regnier 1, Bolaers, D’Hanis 6, Colman 2, De Beule en Glesner.

CYPRUS: Nungovitch, Chrysantho­u, Christodou­lou, J. Argyrou, Kritikos, Anastacios Ioannou 1, Stylianou 1, Keramidas, C. Ioannou, C. Argyrou, Tzouvas 1, Charalambo­us, Kyprianou 1, Andreas Ioannou 3, Mina.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De Red Wolves kenden geen problemen met Cyprus.
FOTO DICK DEMEY De Red Wolves kenden geen problemen met Cyprus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium