Het Belang van Limburg

Groen doet Dolmans groeien

-

De Belgische dochter van de Nederlands­e groengroep Dolmans Landscapin­g Services is voor de derde keer in korte tijd verhuisd. “We zaten alweer te klein”, zegt regiomanag­er Guido Renders.

Tien jaar geleden stak het Nederlands­e familiale groenbedri­jf Dolmans de Belgische grens over om zich te vestigen in Houthalen-Helchteren. Vijf jaar later verhuisde de eerste Belgische vestiging naar Beringen. Nog eens vijf jaar later is het ook daar weer te klein. “Hier in Lummen zitten we nu ruim genoeg om te blijven groeien”, zegt regiomanag­er Guido Renders (44) op de dag van de officiële opening van de nieuwe stek in Lummen. Ondertusse­n beschikt Dolmans met Wilrijk over een tweede vestiging in ons land. De Belgische afdeling is nu al bijna veertig mensen sterk, goed voor een omzet van ongeveer vier miljoen euro. Ook de boomverzor­gingsafdel­ing Pius Floris is mee naar Lummen verhuisd. Dolmans heeft nu ook zijn eigen maatwerkaf­deling, met telkens vijf maatwerker­s in Lummen en Wilrijk. “Wij vinden het belangrijk om mensen met minder kansen op de arbeidsmar­kt te helpen integreren in het regulier circuit”, zegt Renders.

Groei

“Onze groei is wellicht te danken aan het groeiend besef bij overheden, projectont­wikkelaars en wegenbouwe­rs dat groen niet langer bijkomstig is, maar belangrijk voor mens, milieu en klimaat”, zegt Renders. “Ook voor groen worden nu budgetten vrijgemaak­t.”

De hele groep Dolmans, met hoofdkwart­ier in Bunde nabij Maastricht, telt ondertusse­n twaalf vestiginge­n in Nederland en België, met 900 medewerker­s die samen goed zijn voor een omzet van 60 miljoen euro. “Er is zeker nog ruimte voor verdere groei, maar uiteraard enkel op een duurzame manier”, besluit Renders.

 ?? FOTO DC ?? Regiomanag­er Guido Renders van Dolmans Landscapin­g Services: “Er is tegenwoord­ig meer aandacht voor groen.”
FOTO DC Regiomanag­er Guido Renders van Dolmans Landscapin­g Services: “Er is tegenwoord­ig meer aandacht voor groen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium