Het Belang van Limburg

Daken vernield en boom ontworteld door wind in Briegden

-

NOODWEER LANAKEN

Een felle windvlaag heeft donderdag rond 20.30 uur een ravage aangericht in Briegden en Veldwezelt. In amper 5 seconden werd een zevental daken op de Kiezelweg en Briegdenst­raat vernield.

“Ik voelde dat de wind aantrok”, zegt Lucien Theunissen (66). “Ik stond achter in de veranda toen plots alles bulderde. De wind die overtrok, was enorm. Het duurde een seconde of vijf en toen werd het stil. Even toch, want meteen daarna donderden de pannen van het dak door de luifel van de veranda. Ook de dakpannen van de buren vlogen tot vlak voor mijn voeten in de achtertuin. De grote zware sierbloemb­akken die je normaal niet in je eentje verplaatst krijgt, werden over onze inrit geblazen. Nooit gezien of gehoord.” “Gelukkig is niemand gewond geraakt”, zegt een andere buurtbewon­er. “Mijn moeder van 87 belde me op dat ze een enorme slag had gehoord. Bleek een enorme hoge den achter het huis ontworteld te zijn en met een slag tegen de vlakte gedonderd”, vertelt Eric (60).

De brandweerk­orpsen van Lanaken en Maasmechel­en rukten meteen uit. Ook burgemeest­er Marino Keulen ter plaatse. “De brandweer zorgde met een viertal wagens voor de eerste herstellin­gen aan de daken en trachtte losliggend­e pannen te beveiligen. Bij daglicht zal ongetwijfe­ld nog meer verborgen schade zichtbaar gaan worden”, aldus de burgemeest­er. De politie sloot tijdens de interventi­e van de hulpdienst­en de Kiezelweg vanaf de kruising met de Lindestraa­t tot aan de Briegden brug af voor het verkeer.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ??
FOTO JOHNNY GEURTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium