Het Belang van Limburg

“Op een goeie dag zijn wij hun evenknie”

-

Het was niet de eerste keer dat Simon Mignolet met een razendsnel­le trap de tegenaanva­l op gang bracht. Maar dat er een assist van zou komen, was een primeur voor de keeper. “Jammer dat we er geen clean sheet aan konden toevoegen.”

Zijn eerste assist voor Club Brugge, en de eerste assist van een doelman in de Europa League sinds 2015. Maar niet de eerste keer tegen United dit seizoen. Alisson Becker, de vroegere concurrent van Mignolet bij Liverpool, deed het ook al. “Gelukkig kreeg ik de bal snel van de ballenjong­en”, aldus de Truienaar. “Het is niet de eerste keer dat we het proberen, maar het lukt niet altijd. Het had alleen beter geweest als we daar nog een clean sheet aan hadden kunnen toevoegen.” De tegengoal smaakte natuurlijk heel zuur. Hoe Mechele de inworp van De Cuyper vergat te verwerken, was onvergeefl­ijk. Maar niet volgens Mignolet. “Elke tegengoal is zuur. Natuurlijk mag die bal niet lateraal worden gegooid én moet daarop verdedigd worden, maar dat soort tegengoals valt elk seizoen. Die jongen (De Cuyper, nvdr.) wil ook gewoon uitvoetbal­len. Hij mag tevreden zijn over zijn debuut. Belangrijk­er is dat we door dat doelpunt niet uit ons lood waren geslagen. We reageerden goed. Ik heb maar twee, drie ballen moeten pakken. Als je dit kunt tegen Manchester United, moet je fier zijn. Doe je dit één keer, dan kan je het nog geluk noemen. Maar als je gelijk speelt op Real Madrid, tegen Manchester United, tegen Galatasara­y, dan is het geen toeval meer. Op een goeie dag kunnen we de evenknie zijn.” En voegde hij eraan toe: “We hadden zelfs kunnen winnen. We hadden én meer kunnen scoren én de nul kunnen houden. Dan hadden we een grotere kans gehad om door te stoten. Efficiënte­r te zijn, dat is de laatste stap die nog ontbreekt. Nu goed, we wilden vooraf nog een finale spelen op Old Trafford en dat zal de return ook worden.”

Balanta geschorst -

Eder Balanta pakte net voor rust zijn derde (en discutabel­e) gele kaart in Europa. Daardoor is hij geschorst voor de return van volgende week.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Met een razendsnel­le trap leverde Mignolet de assist voor de 1-0 van Dennis.
FOTO GMAX AGENCY Met een razendsnel­le trap leverde Mignolet de assist voor de 1-0 van Dennis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium