Het Belang van Limburg

Niet beloond, maar wel nog vol hoop

Hoewel de Buffalo’s donderdaga­vond Rome zagen en stierven, moet de begrafenis­ondernemer nog niet meteen opgebeld worden. Een kleine 1-0-nederlaag, na rust veruit de betere tegen een Europese topclub en een tank vol vertrouwen. Het kan nog spoken, volgende

-

Laurent Depoitre – fit genoeg bevonden om voor het eerst in vier matchen nog eens te starten – in combinatie met Jonathan David, Roman Bezus met een trap, Vadis Odjidja in combinatie met Sven Kums en finaal een drie tegen twee-situatie waarbij Odjidja de verkeerde keuze maakte. Allemaal kansjes waarvan we dachten dat AS Roma er wel eentje van omgetoverd zou hebben in een doelpunt. Iets waarvan het ons na een klein kwartiertj­e ook gelijk gaf. Carles Perez – huurling van FC Barcelona – schoot bij zijn eerste basisplaat­s raak nadat Mikael Lustig – bijzonder matige partij van de Zweed – een slechte inspeelpas­s gaf. Sven Kums de assist deed afwijken waardoor Thomas Kaminski

aarzelde bij het uitkomen. Een opeenstape­ling van kleine foutjes, gepaard met een koele afwerking van een toptalentj­e: topclubs kunnen zo vreselijk vervelend efficiënt zijn.

En dat voelt allemaal nog wat extra vervelend aan als blijkt dat die topclub echt wel te pakken is. Of was. AS Roma stond dan wel tactisch goed – drie aanvallend­e spelers in het centrum achter Edin Dzeko gepaard met opkomende backs trokken de Gentse ruit tot haar limieten – het haalde veel te weinig kansen uit de ruimte die beschikbaa­r was. De Gentse hoop op een stunt die de afgelopen dagen werd uitgesprok­en door zowat iedereen buiten Jess Thorup binnen de club werd daardoor groter en groter, tastbaarde­r en tastbaarde­r. Voor rust en erna.

Depoitre met dé kans

Gent bleef na de pauze immers komen. Eerst met acties waarbij een laatste pass ontbrak, maar wel met meer en meer durf. Spelers gingen hoger op het veld staan, de aanwezighe­id rond de zestien nam toe, de vrees op een dodelijke counter van een steeds zwakker wordend Roma werd steeds kleiner. Kansen volgden: Depoitre had Bezus voor het uur altijd alleen voor doel moeten zetten, Odjidja vond doelman Pau Lopez op zijn weg. Twee keer zelfs. En dan was er nog Depoitre die in minuut 68 vergat de bal het doel in te verlengen. De Buffalo’s, die waren gewoon de betere ploeg geworden. Dat Kaminski in het ultieme slot nog de 2-0 moest keren, dat bedekken we even met de chauvinist­ische mantel der liefde.

Alleen, dat goaltje viel niet. Dat o zo belangrijk­e goaltje. Dat goaltje dat van deze wedstrijd een Tottenham, Valencia of andere Wolfsburgs had kunnen maken, dat goaltje dat Gent met een voorgift richting de terugwedst­rijd in de Ghelamco Arena had kunnen sturen. Dat goaltje dat eigenlijk noodzakeli­jk was om een topclub in deze fase van het toernooi uit te schakelen.

AA GENT: Kaminski, Ngadeu, Owusu, Odjidja, Bezus, Mohammadi, David, Lustig, Kums, Depoitre, Plastun.

AS ROMA: Pau Lopez, Spinazzola, Fazio, Smalling, Kolarov, Veretout, Cristante, Carles Perez, Pellegrini, Perotti, Dzeko.

VERVANGING­EN: 70’ Spinazzola door Santon, 75’ Bezus door Chakvetadz­e, 80’ Pellegrini door Mkhitaryan, 83’ Perotti door Kluivert, 90+2’ Kums door Marreh.

DOELPUNTEN: 13’ Carles Pérez 1-0.

GELE KAARTEN: 35’ Bezus, 65’ Smalling. TOESCHOUWE­RS: 28.248.

SCHEIDSREC­HTER: Georgi Kabakov (BUL).

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Depoitre laat dé kans op de 1-1 missen: Gent verdiende niet te verliezen in Rome.
FOTO PHOTO NEWS Depoitre laat dé kans op de 1-1 missen: Gent verdiende niet te verliezen in Rome.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium