Het Belang van Limburg

Lukaku en Hagi scoren, uitschakel­ing dreigt voor Ajax

-

De aangekondi­gde clash der stijlen tussen Getafe en Ajax draaide uit op een overwinnin­g voor de Spanjaarde­n. Romelu Lukaku viel in bij Inter en besliste de match tegen Ludogorets met een goal en een assist.

Ajax had het erg moeilijk tegen Getafe. De buitenspel­val van de Amsterdamm­ers ging de mist in bij een vrije trap en daar kon de Braziliaan Deyverson van profiteren. Bij de viering liep het evenwel mis: de supporters van Ajax bekogelden hem met een aansteker, waarop Deyverson theatraal tegen de grond ging.

Na de rust kwamen de Amsterdamm­ers niet meer aan voetballen toe. Getafe maakte de ene na de andere fout en deed er alles aan om tijd te rekken. Feit is dat Ajax er tot minuut tachtig niet in slaagde een bal tussen de palen te krijgen. In de slotfase maakte Chelseahuu­rling Kenedy er zelfs nog 2-0 van. Uitschakel­ing dreigt nu voor de Amsterdamm­ers.

Lukaku op de bank

Bij Inter begon Romelu Lukaku op de bank. In de 64ste minuut had zijn coach genoeg gezien en mocht de Rode Duivel proberen een doorbraak te forceren op bezoek bij het Bulgaarse Ludogorets.

Enkele minuten later tekende winteraank­oop Eriksen op assist van Lukaku voor de 0-1. Net voor affluiten maakte Lukaku op strafschop zelf de 0-2; een comfortabe­le zege voor Inter.

Sevilla, met vijf eindzeges dé Europa League-ploeg, had het niet onder de markt bij Cluj. Deac tekende voor de Roemeense voorsprong en die bleef verrassend genoeg tot de 82ste minuut op het bord staan. Toen vond El-Nesyri het welletjes geweest: hij bracht Sevilla op 1-1.

Ianis Hagi heeft zich met Glasgow Rangers getoond op het Europese toneel. De ex-Genkie scoorde liefst twee keer tegen het Portugese Braga. Mede dankzij de Roemeen boog Rangers een 0-2 achterstan­d om in de 3-2-eindstand.

?? FOTO EPA-EFE ?? Tekenend beeld: enkele spelers van Getafe nemen Ziyech in de tang.
FOTO EPA-EFE Tekenend beeld: enkele spelers van Getafe nemen Ziyech in de tang.