Het Belang van Limburg

“Ik mis Limburg niet”

Donderdag hield Roman Bezus met AA Gent zijn kansen tegen AS Roma nog min of meer gaaf (1-0), zondag moet hij de wei in tegen STVV, dat hem in 2016 naar België haalde. Wordt Bezus door de Truiense fans opnieuw op fluitconce­rten getrakteer­d? “Ik lig daar n

-

Roman Bezus vertoeft intussen al ruim een jaar in Gent. In januari 2019 trok hij na 2,5 jaar de deur achter zich dicht op Stayen. Tegen de zin van de Truiense fans, die hem liever in Haspengouw hielden. Dat bleek uit de fluitconce­rten die Bezus te horen kreeg toen hij eind vorig seizoen en dit seizoen in oktober met de Buffalo’s op bezoek kwam bij STVV. Zondag zal het volume van de Truiense supporters allicht wat minder zijn. Maar toch: er zal hier en daar nog boegeroep zijn richting de Oekraïner. “Of ik verwacht dat ze zondag opnieuw zullen fluiten? Ze hebben dat recht, want ik heb er niks van gebakken in Sint-Truiden”, lacht Bezus cynisch. “Serieus: ik lig daar niet wakker van. Mensen zijn zo. Als je weg bent, keren ze snel hun rug.” De nummer tien had zeker mindere periodes op Stayen, maar kende ook fantastisc­he momenten. Herinner u zijn fenomenale vrije trap tegen KRC Genk in de herfst van 2017. Die klasse is Bezus niet verleerd. Zijn fantastisc­he knal begin december tegen Zulte Waregem lijkt hem bij de Buffalo’s gelanceerd te hebben. “Ik heb het geluk nu wat aan mijn kant”, blijft Bezus bescheiden. “Ik ben trouwens pas echt in de ploeg geraakt omdat Yaremchuk geblesseer­d raakte. Een vriendendi­enst? (lacht) Eigenlijk wel. Yaremchuk en ik hangen uiteraard veel samen rond. Maar ook Plastun is een landgenoot en met Georgiër Kvilitaia kan ik eveneens vlot communicer­en. Al is het niet zo dat we een afgezonder­d groepje vormen.”

Ervaring

Zoals dat gaat met een ploeg die Europees speelt, moet de knop snel omgedraaid worden. Tot en met donderdag lag de Gentse focus nog op de match in het Olympiasta­dion in Roma. Voor veel Buffalo’s een unieke wedstrijd, maar Bezus is niet snel meer onder de indruk. Op zijn 29ste is hij één van de ervaren pionnen. “Ik had al een keer in Rome gespeeld. Dat was met Dnipro tegen Lazio. Ik loop niet meer met het gevoel rond dat ik me absoluut moet bewijzen aan Europa. Ik bekijk het match per match. Daarom heb ik de voorbije week niet aan STVV gedacht. Eerst telde Roma, nadien pas Sint-Truiden.”

Kijkt de koele Bezus dan helemaal niet uit naar het duel met zijn exclub? Toch wel, zo blijkt. “Vorig seizoen speelde ik nog bij STVV, toen we wonnen in Gent. Het wordt sowieso een fijn weerzien met een heleboel mensen. Maar ik mis Limburg eerlijk gezegd niet. Noch Sint-Truiden, noch Hasselt, waar ik lang gewoond heb. We hebben - samen met mijn vrouw en drie zonen - Hasselt ingeruild voor Oostakker. Het drukke Gent centrum hoefde niet voor mij. We hebben het hier goed.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Bij de heenmatch op Stayen was het voor Bezus een prettig weerzien met onder meer teammanage­r Peter Delorge.
FOTO JEFFREY GAENS Bij de heenmatch op Stayen was het voor Bezus een prettig weerzien met onder meer teammanage­r Peter Delorge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium