Het Belang van Limburg

Wolf op zijn hoede voor vier valkuilen

-

TRAINERSPR­AAT KRC GENK De verplaatsi­ng naar het Guldenspor­enstadion van KV Kortrijk wordt allesbehal­ve een plezierrei­s voor KRC Genk. We overlopen met coach Hannes Wolf de verschille­nde valkuilen.

Opgepast:

9 op 9 met Moffi

KV Kortrijk verkeert met een 9 op 9 in blakende conditie. Coach Vanderhaeg­he kan putten uit een compleet fitte kern, nieuwkomer Moffi scoorde drie keer in vijf wedstrijde­n in de basis.

Hannes Wolf: “Moffi maakte al indruk in de spits, ik vind Kortrijk een heel complete en vooral ervaren ploeg. Zij hebben veel kwaliteite­n maar die hebben wij ook. Het is niet dat wij na één nederlaag tegen Standard aan onszelf moeten twijfelen.”

Opgepast: slecht veld

De grasmat in het Guldenspor­enstadion lijkt er al te liggen sinds 1302. De voorbije weken transforme­erde het strijdtone­el tijdens de wedstrijd in een akker. Een drama voor de manier van voetballen, die Wolf propageert.

Hannes Wolf: “De thuisploeg is het gewoon om in die lastige omstandigh­eden te voetballen. Wij zullen er zelf ook onze manier van spelen niet aan aanpassen, we gaan niet plots alleen maar de lange bal hanteren.

Maar we moeten wel oppassen dat de staat van het veld ons in bepaalde situaties niet verrast.”

Opgepast: stilstaand­e fases

KRC Genk slikte zowel tegen Antwerp als Standard een pijnlijke tegengoal op een stilstaand­e fase. Twee keer faalde de zonedefens­ie: telkens gingen te veel spelers het duel aan en liep het fout op de tweede bal. Anderzijds liggen er kansen op eigen hoekschopp­en en vrije trappen: Kortrijk is met 18 tegengoals op stilstaand­e fases de slechtste leerling van de hoogste klas.

Hannes Wolf: “We besteden op training veel aandacht aan stilstaand­e fases. Die zijn dus zeker ook nu doorgespro­ken, we moesten twee keer scherper zijn op de tweede bal. Anderzijds is er ook altijd een beetje pech of geluk mee gemoeid, waar een bal valt na het eerste duel.”

Opgepast: PO1 in gedrang

Racing heeft zijn lot nog steeds in eigen handen maar ziet KV Mechelen dichterbij sluipen in de strijd om het laatste play-off 1-ticket. Punten pakken in WestVlaand­eren is de boodschap. Hannes Wolf: “Het is nog geen finale maar wij weten heus wel wat er op het spel staat. Ik hou van de druk die ermee gepaard gaat. Die mag ons niet verlammen maar moet ons zelfs extra energie geven. Ik had bij de winterstop door ons zware programma niet durven denken dat we op dit moment ons lot nog in eigen handen zouden hebben. Daar mogen we best fier op zijn en dat moet ons vertrouwen geven.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Hannes Wolf: fier én vol vertrouwen.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Hannes Wolf: fier én vol vertrouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium