Het Belang van Limburg

Ik er zo uit?”

-

ik alles geweten, ik was vertrokken.”

Hoe vind je dat concullega Van Crombrugge het intussen doet bij Anderlecht?

“Wij waren concurrent­en. Maar dat geeft mij niet het recht om Hendrik af te kraken. Ik heb veel respect voor hem. Ik stel me heel bescheiden op. Hij is bezig aan een goed seizoen en bewijst dat hij zijn plaats heeft bij een Belgische topclub. Ik kan toch moeilijk beweren dat hij een nul is.”

Wat is je eerste indruk van Genk?

waarschijn­lijk

“Ik voel me hier al thuis. De integratie is heel vlot verlopen. Ik ben terechtgek­omen in een hechte spelersgro­ep. Een groep met een identiteit, met veel talent ook. Ze zijn hier na het kampioenen­jaar bezig om een nieuw team te smeden. Ik wil daar mijn steentje toe bijdragen. Het voetbalple­zier, dat ik verloren was, heb ik in ieder geval teruggevon­den. Hier sta ik in doel. Dat is een stap vooruit.”

Je kan je ervaring overbrenge­n op de groep.

“In mijn vakgebied, ja. Ik zal zeker mijn verantwoor­delijkheid nemen. De jonge gasten begeleiden en tips geven. (lacht) Maar de spitsen gaan van mij niks leren, ik weet niet hoe je doelpunten maakt.”

Genk kan Anderlecht uit play-off 1 houden. Je ultieme droom?

“Ik ben niet rancuneus. Mijn vertrek bij Anderlecht is ook geen vlucht. Wie met revanche bezig is, zit met zijn hoofd in het verleden. Ik kijk vooruit. Ik wil tonen dat Genk de juiste keuze heeft gemaakt. Ik wil deze club absoluut in play-off 1 brengen. Per slot van rekening is het Genk, dat mij betaalt en dat mij een nieuwe kans heeft gegeven.”

Standard was in die optiek wel een afknapper.

“Natuurlijk hadden wij op een beter resultaat gerekend. De ontgoochel­ing achteraf was groot. Maar Standard is het verleden, we hebben er een streep onder getrokken. Kortrijk is de toekomst. Opnieuw een moeilijke wedstrijd. Een slechte grasmat, een fysiek sterke tegenstand­er. Het wordt alweer een gevecht. De ambities blijven wat ze waren. We staan op plaats zes, dat willen we zo houden.”

Kan je bij Genk een betere doelman worden?

“Zeker weten. Mijn eerste ervaringen met Guy Martens zijn heel positief. Hij denkt proactief. Anticipere­n, gevaar voorkomen. Zelf ben ik reactief opgeleid. Ballen stoppen. Een nieuwe wereld gaat open voor mij. Ik begin te begrijpen waarom Genk zo’n mooie traditie heeft, als het op keepers aankomt.”

En na dit seizoen? Is een terugkeer naar Anderlecht nog mogelijk?

“Dat heb ik niet in de hand. Ik lig bij Anderlecht nog onder contract. Maar door goed te presteren, kan ik Genk er misschien wel toe verleiden om de aankoopopt­ie te lichten. Eerstdaags verhuis ik naar Limburg. Of ik Nederlands ga leren? Blijkbaar is mijn Engels goed genoeg.”

Een toekomst bij Genk zie je wel zitten?

“Absoluut. Dit is een aangename club. Met veel ambitie. PO1 is een must. Dat bevalt me wel.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Thomas Didillon: “Eerstdaags verhuis ik naar Limburg. Of ik Nederlands ga leren? Blijkbaar is mijn Engels goed genoeg.”
FOTO JEFFREY GAENS Thomas Didillon: “Eerstdaags verhuis ik naar Limburg. Of ik Nederlands ga leren? Blijkbaar is mijn Engels goed genoeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium