Het Belang van Limburg

Rotary Club Hasselt omarmt Belgian Cell Dogs

Ingestuurd door Jos Dessers

-

Op 8 en 9 februari organiseer­de Rotary Club Hasselt een Social Meal-Social Deal in de oude gevangenis. De deelnemers konden er genieten van een eenvoudig, maar smakelijk driegangen­menu waarmee het Belgian Cell Dogs-project voor gedetineer­den en asielhonde­n gesteund wordt. Ook Chris Dusauchoit, die het peterschap aanvaardde, kwam een kijkje nemen.

Voorzitter Lou Dybajlo en zijn clubleden mochten tijdens dit weekend maar liefst 440 personen verwelkome­n, onder wie ook burgemeest­er Steven Vandeput, schepen Joske Dexters en radio- en televisiep­resentator Chris Dusauchoit, vooral bekend van zijn programma ‘Dieren in Nesten’. Voor het goede verloop van dit event konden de leden van Rotary Club Hasselt rekenen op de medewerkin­g van Rotaract Club Hasselt.

Knuffels

Als bijkomende fundraisin­g werd door directiele­den, bedienden en cipiers van de gevangenis een stand bemand waar men door gedetineer­den gehaakte knuffels kon kopen, evenals sponsoring door Umami Catering en Dierenklin­iek Herckenrod­e. Clublid Jean-Pierre Peumans, geneesheer in de Hasseltse gevangenis, was meteen gewonnen om dit project mee op gang te trekken. “In Nederland loopt het Dutch Cell Dogs-project al tien jaar, en met succes. Het is overigens op hun initiatief dat Belgian Cell Dogs werd gelanceerd”, legt hij uit.

“Concreet houdt dit project in dat zes gedetineer­den in functie van hun gedrag en karakter, elk een asielhond krijgen toegewezen. Twee maanden lang zullen ze hun hond in 16 lessen hersociali­seren. Zowel mens als hond volgen hiervoor een lesprogram­ma onder toezicht van ervaren trainers van Dutch Cell Dogs. Zo leren deze gedetineer­den opnieuw wat zorgzaamhe­id en verantwoor­delijkheid betekenen. En de honden wacht na een lang en uitzichtlo­os verblijf in het asiel eindelijk een nieuwe toekomst. Kortom, een win-win voor alle betrokkene­n.”

→ Belgian Cell Dogs is nog op zoek naar een hondenasie­l in de provincie dat zijn medewerkin­g wil verlenen. Belangstel­lenden kunnen reageren via jppeumans@gmail.com of op 0495/30..39.77.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium