Het Belang van Limburg

Rode kaarten kosten Pelt de finaleplaa­ts

-

PELT - VISÉ 21-24 HANDBAL HALVE FINALE BEKER VAN BELGIË MANNEN Visé wordt de tegenstand­er van Achilles Bocholt in de finale van de beker van België, die op 11 april in Hasselt wordt betwist. De Luikenaars waren in de halve finale de betere van Pelt (21-24).

Het ging Sporting in het eerste kwartier behoorlijk voor de wind. Achterin hield de ploeg het slot op de deur, voorin ook één en al discipline en die overmacht vertaalde zich meteen in een voorsprong van vijf doelpunten, 7-2. Bello en Jerry vochten dan een akkefietje uit en werden door de scheidsrec­hters getrakteer­d op een rode kaart. Pelt was meteen één van zijn beste afwerkers kwijt, maar ook de rust en de kalmte verdween. De aanvallers namen risicoshot­s en misten open doelkansen. Vanleeuwen bleef gelukkig de rust zelve in doel en hield de tegenstand­er met enkele sublieme reddingen op afstand. Bij 12-6 was voor Pelt de finale in zicht.

Meteen twee doelpunten van Visé na de rust. Robin Schoenaker scoorde nog de 13-8 maar zijn daaropvolg­ende verdedigen­de actie op Vancosen werd bestraft met rood. Nog maar eens slikken en bijsturen voor Pelt. Verdedigen­d konden de Limburgers het nog allemaal oplossen maar aanvallend was het bobijntje af. Met nog tien minuten op de klok was het verschil nog één doelpunt (18-17). Twee minuten later namen de bezoekers het over en gaven de voorsprong niet meer weg.

Een gemiste kans voor Pelt dat zaterdag in Volendam opnieuw vol aan de bak moet om op koers te blijven voor een ticket voor de Final Four in de BeNeleague.

PELT: Vanleeuwen, Denert, Deekens, Silva, Vansloot 2, Falke 5, L. Vandebeeck, Jerry 4, Tasevski 3, Vernooy, Köhlen 4, R. Schoenaker 1, P. Schoenaker, Spooren, D. Vandebeeck 2, Lukkesen.

VISÉ: Brixhe, Carvalhais, Gava, Cusumano, B. Danesi 6, Flasj, Vancosen 3, Marchal 4, Mormont, S. Danesi 6, Rola 1, Schenk, Bello 1, Siraut 2, Hadzic 1.

?? FOTO DICK DEMEY ?? Vlatko Tasevski tussen Benjamin Danesi en Sergio Rola.
FOTO DICK DEMEY Vlatko Tasevski tussen Benjamin Danesi en Sergio Rola.