Het Belang van Limburg

Wie zet wie meteen onder druk?

- VOLLEYBAL ZATERDAG 20.30 UUR ACHEL - HAASRODE-LEUVEN KWALIFICAT­IE PLAY-OFFS Lars Aussems

Zaterdag start Achel aan confrontat­ie één van een best of three tegen Haasrode-Leuven. Inzet: deelname aan de Champions Final Four. Seppe Baetens, ex-Maaseik, is alvast op zijn hoede voor een taai Achel.

Haasrode-Leuven wipte op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog over Tectum Achel naar plek vier. Een plaats die recht geeft op het thuisvoord­eel in de best of three van de kwalificat­ie play-offs. Achel start zaterdag in de eigen Koekoek, nadien volgen één of twee wedstrijde­n buitenshui­s. “De eerste confrontat­ie is héél belangrijk”, weet Seppe Baetens, nu bij Haasrode-Leuven, vorig seizoen bij Maaseik. “Wie verliest, staat onder extra druk want moet nadien twee keer op rij winnen. We willen Achel zaterdag graag met de rug tegen de muur zetten.”

Ervaren krijgers

De Leuvenaars wonnen dit seizoen al tweemaal van Achel, thuis (3-1) en buitenshui­s (2-3). “Duels die beide kanten op konden”, aldus de hoekaanval­ler. “We bleken op de cruciale momenten net iets koeler of maakten het verschil met enkele goeie opslagen. Wat me opviel, is dat Achel nooit opgeeft. Het zijn ervaren krijgers. Ik verwacht me aan een taaie klus.” Haasrode-Leuven geraakte na de winterbrea­k moeilijk in het juiste ritme. “We maakten het onszelf inderdaad nog moeilijk”, knikt Baetens. “Maar op de laatste speeldag tegen Maaseik en vorige week Europees tegen Boedapest hebben we weer vertrouwen getankt. We zijn klaar voor de leukste én belangrijk­ste periode van het seizoen. We willen opnieuw dat Europese ticket. Die wedstrijde­n waren fantastisc­h.”

Europees toneel

Ook als speler blijft Europa een mooie etalage. Of Baetens nog aan het buitenland denkt? “Af en toe. Mijn vriendin speelt bij Boedapest en ook dat speelt een zeer grote rol. We hebben al drie jaar een langeafsta­ndsrelatie. Dat begint door te wegen.”

Om opnieuw voorbij het stugge Achel te geraken kan HaasrodeLe­uven beroep doen op een Baetens in goede vorm. De voormalige Maaseikse chouchou is met Gert Van Walle een belangrijk­e schakel in het Leuvense succes. “Ik kan me vinden in de rol die de coach me geeft. Ook fysiek voel ik me goed. Leuk om gewoon te kunnen volleyball­en zonder te moeten denken aan die knieoperat­ies uit het verleden. Hopelijk kan ik ook zaterdag mijn steentje bijdragen.”

 ?? FOTO LUC VERBRUGGEN ?? Seppe Baetens.
FOTO LUC VERBRUGGEN Seppe Baetens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium