Het Belang van Limburg

Tweedeklas­ser Pibo strikt Carmelo Nieddu

-

FUTSAL

VANAVOND 21.20U:

FULL GENK - PIBO HOESELT (TWEEDE NATIONALE HEREN)

Nadat Carmelo Nieddu wereldkund­ig maakte dat hij Mofa Hasselt straks verlaat, is nu ook zijn verrassend­e bestemming bekend. Pibo Hoeselt, dat nog een kansje heeft op de titel in tweede nationale B, kon de gelauwerde coach strikken.

Een handvol minuten. Langer gaat het niet over de knotsgekke titelstrij­d als we aanschuive­n bij de beleidsmak­ers van Pibo Hoeselt. Aan hun zijde zit dan ook Carmelo Nieddu, die ze zopas wisten te overtuigen om volgend seizoen de sportieve lijnen uit te zetten.

“Nooit eerder hadden we een externe coach”, biecht voorzitter Stefan Robeyns op. “Als we iemand zouden halen, moest hij beter zijn dan de geweldig goeie die we al hadden.”

Geert Lambeets aanvaardt het lof, en zet zonder enige wrok een stap opzij: “Een tweetal jaar geleden zijn we aan een project begonnen. We zijn vaker beginnen trainen om onze beloftevol­le jeugd nog meer stappen te laten zetten. Dat is gelukt. Maar sommige jongens coach ik al zeven jaar, van toen ze nog U17 waren. Het is tijd voor een nieuwe impuls.” Technisch directeur Luc Dochez bevestigt: “Als we nu nog een stap verder willen zetten, is er een frisse wind nodig en nog meer trainingsa­rbeid. We zijn trots dat we onze topkandida­at konden strikken. Carmelo heeft twee opdrachten: onze jongeren beter maken én ons met attractief voetbal naar een hoger niveau brengen. Of dat eerste klasse is? Dat is de bedoeling, ja. We willen niet eeuwig de leuke opleidings­club blijven en spelers dan zien vertrekken. We willen ook oogsten.”

Geweldige uitdaging

Het klinkt Carmelo Nieddu als muziek in de oren. Nochtans, is dit geen stap terug na onder meer Antwerpen, Eindhoven en Hasselt?

“Ho, ik kom niet voor een wandeling in het park”, grijnst hij. “Pibo is een heel mooie club, een geweldige uitdaging. We kunnen hier samen een mooi verhaal schrijven. We gaan voor 120 procent en als we stranden op 80-90 procent kunnen we misschien nog onze doelen realiseren. Wat ik zeker wil doen, is Limburgse jongens op een hoog niveau aan het zaalvoetba­llen krijgen. Zoals ik in Hasselt ook deed de voorbije jaren. Er is hier heel veel potentieel. Kijk naar jongens als Wagemans en Paulus, nota bene opgeleid door Pibo. Zij zijn (potentiële) internatio­nals geworden.”

Is het de bedoeling om deze jongens op termijn ook terug te halen? “Dat is geen doel op zich”, onderstree­pt Dochez. “Maar het doet ons deugd dat zij, en ook Yassin Halim, het goed doen. Volgend jaar spelen ze samen met ook Glenn Vaelen bij Borgloon, maar misschien kloppen ze op een dag wel opnieuw bij ons aan? We willen groeien en kijken ook waar we ons kunnen versterken, maar alles zal gebeuren binnen het sportieve en financiële plaatje. Eén ding staat buiten kijf: we zullen altijd kansen blijven geven aan onze jeugd. Carmelo onderschri­jft dit volledig. Er is dus geen Pibo vóór en na Carmelo Nieddu. Pibo is Pibo en zal altijd Pibo blijven.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Volgend jaar coach, nu al poseren met huidig T1 Geert Lambeets, TD Luc Dochez (links) en voorzitter Stefan Robeyns (rechts). Carmelo Nieddu - wit Pibo-shirt in de hand heeft er zin in.
FOTO TOM PALMAERS Volgend jaar coach, nu al poseren met huidig T1 Geert Lambeets, TD Luc Dochez (links) en voorzitter Stefan Robeyns (rechts). Carmelo Nieddu - wit Pibo-shirt in de hand heeft er zin in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium