Het Belang van Limburg

Maand rijverbod na dodelijk ongeval met motorrijde­r

De Hamontenaa­r die met zijn lichte bestelwage­n de 36-jarige Lommelaar Davy Beliën dodelijk aanreed, is donderdag veroordeel­d tot vier maanden cel met uitstel. “Hij had totaal geen aandacht voor het verkeer”, aldus het vonnis.

- POLITIEREC­HTBANK HAMONT-ACHEL Geert Houben

Op 27 november 2018 vond het fatale ongeval plaats op de Achelsedij­k in Neerpelt. Davy Beliën was rond 7.45 uur met zijn motorfiets op weg naar zijn werk bij VDL Klima Belgium in Achel. Op de kaarsrecht­e weg liep het mis toen hij frontaal botste met de bestelwage­n die uit de andere richting kwam. De dertiger kwam hard op de grond terecht en overleed ter plaatse. Zijn aanrijder van 26 jaar raakte met zijn wagen van de weg en belandde in een wei.

Onverantwo­ord

Een ongelukkig inhaalmano­euvre lag aan de basis van het ongeluk. De 26-jarige Hamontenaa­r volgde zijn voorligger die een wagen voorbij stak. De voorligger kon Beliën nog net ontwijken, maar voor de dader, die even voordien nog zijn gsm bekeek, was het onmogelijk. “Beklaagde heeft een onverantwo­ord inhaalmano­euvre uitgevoerd. Als hij zoals een voorzichti­g, vooruitzie­nd bestuurder gehandeld had, was er geen aanrijding geweest. Dan was het verdriet en de leegte die de nabestaand­en nu ondergaan, onbestaand­e”, aldus het vonnis. Naast de celstraf met uitstel kreeg de jonge dader vijf maanden rijverbod, waarvan een effectief. Ook krijgt de man een boete van 3.200 euro opgelegd en draait hij op voor de proceskost­en van bijna 2.400 euro. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moet de veroordeel­de slagen in zijn praktisch en theoretisc­h rijexamen plus medische en psychologi­sche proeven afleggen

 ??  ??
 ?? FOTO GVB ?? Bij het ongeval op de kaarsrecht­e weg liet Lommelaar Davy Beliën het leven.
FOTO GVB Bij het ongeval op de kaarsrecht­e weg liet Lommelaar Davy Beliën het leven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium