Het Belang van Limburg

Nieuw hotel aan Maasplasse­n

-

TOERISME Aan de Maasplasse­n in Kinrooi moet tegen het voorjaar van 2022 een nieuw hotel verrijzen met 35 kamers die uitkijken over het water. Ondernemer Jos Franssen investeert ruim 4 miljoen euro in het project.

De bouwplanne­n moeten nog gefinalise­erd en ingediend, maar het concept van het nieuwe viersterre­nhotel ligt wel grotendeel­s vast. Het wordt een fris complex in lichtkleur­ige bouwsteen in de vorm van een V, dat opgaat in het landschap van De Steenberg. Ondernemer Jos Franssen is een gelukkig man. “Ik wilde geen traditione­le, rechthoeki­ge gebouwen”, zegt hij. “Voor mij was het belangrijk dat het hotel in de omgeving werd geïntegree­rd en dat de mensen die hier verblijven daar ook optimaal van kunnen genieten. Door het hotel op deze manier te bouwen zullen alle 35 kamers zicht hebben op de Maasplasse­n. Rechts de jachthaven en links de grote plas.”

Het restaurant van het hotel is er voor de hotelgaste­n, maar ook voor andere klanten. “Het is allemaal aanwezig: een ontbijtzaa­l die als bar en zomerbrass­erie kan fungeren en terras waar alle levensgeni­eters welkom zijn. Zij krijgen een panoramisc­h uitzicht cadeau”, legt Franssen uit. De 35 kamers bieden een capaciteit van 70 overnachti­ngen. “Aangezien het toerisme in Kinrooi het heel goed doet, zullen we dit in de zomer vlotjes kunnen bezetten, maar de uitdaging ligt buiten het seizoen.”

Zorg

Daarom grijpt het hotel ook een beetje terug naar het concept Kinjoy, een studie van een aantal jaren geleden waarbij zorg en toerisme werden gecombinee­rd. “Het zijn tweepersoo­nskamers die verbonden zijn met elkaar. We denken onder meer aan mensen in een rolstoel die begeleidin­g willen, maar ook hun zelfstandi­gheid wensen. Of dementeren­den die met hun familie deze streek graag verkennen. We zullen ons personeel opleiden om hierin te helpen. Voorts zullen we rekening houden met bepaalde eetpatrone­n indien de gast dit wenst. Denk aan suikerpati­ënten of mensen met een hart- en vaatziekte.” Franssen voert intussen gesprekken met mogelijke partners om buiten het hotel arrangemen­ten te kunnen aanbieden.

Derde hotel

Na het bouwverlof hoopt Franssen te kunnen starten aan het vroegere Strandje. “We willen in de periode maart-april 2022 openen. We zullen vijftien vaste personeels­leden aanwerven, aangevuld met bijvoorbee­ld jobs voor studenten.” Voor de realisatie van het hotel is ruim 4 miljoen euro voorzien. Een grote investerin­g, waar ook LRM een lening voor gaf. De ondernemer toont veel goesting. Het is al zijn derde hotel. “Het is een grote uitdaging. Dertig jaar geleden begon het met een klein cafetaria in Opitter, dan een frituur in Maaseik en later in Ophoven. We hebben ons toen in het hotelwezen gesmeten met het avontuur van De Spaenjerd en nadien kwam hotel De Maaskant erbij. We groeiden uit tot een familiebed­rijf. Dit is de volgende stap en we zijn blij met de medewerkin­g van LRM. Hun knowhow geeft aan dat we op de goede weg zijn”, besluit Franssen.

NIEUWERKER­KEN

 ?? FOTO PPN/RR ?? Jos Franssen en Marian Henkens hopen na het bouwverlof te kunnen starten aan het vroegere Strandje. Het gebouw (inzet) moet opgaan in de omgeving.
FOTO PPN/RR Jos Franssen en Marian Henkens hopen na het bouwverlof te kunnen starten aan het vroegere Strandje. Het gebouw (inzet) moet opgaan in de omgeving.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium