Het Belang van Limburg

Bredere en veiligere fietspaden Peerderbaa­n

-

GEMEENTERA­AD OUDSBERGEN

Fietspaden:

Het bestek voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs beide kanten van de Peerderbaa­n is goedgekeur­d en de onderhands­e aankoop en ruil van gronden is afgerond. De gemeente betaalt 1.694.342 euro, Fluvius 75.836 euro. Volgens N-VA’er Creemers is de terugbetal­ingstermij­n onduidelij­k en lijken de onderhouds­kosten voor groenvoorz­iening en onderhoud te hoog. “De gemeente prefinanci­ert de aanleg en kan rekenen op een subsidie van 1,1 miljoen euro”, zegt schepen Goossens (CD&V).

Ter hoogte van de bushalte aan de Weg naar As en

Oversteek:

Meerderhei­d: CD&V (17)

Oppositie: Open Oudsbergen (3), N-VA (6) en Groen (1)

de Klissenstr­aat, die veel door schoolkind­eren gebruikt wordt, komt een oversteekp­laats voor voetganger­s. De snelheid gaat er van 70 naar 50 km/uur.

De gemeentera­ad kent het ereburgers­chap postuum toe aan pater Jef Hollanders. Hollanders werd begin 2020 in Zuid-Afrika vermoord. Hij krijgt de titel omwille van zijn vele verdienste­n in ZuidAfrika en het feit dat hij Oudsbergen zo een bepaalde uitstralin­g gaf.

De nieuwe technische dienst op het industriet­errein in Opglabbeek wordt geraamd op 3.367.309 euro. De opdracht wordt gegund via de openbare procedure. Groen is niet

Ereburger:

Technische dienst:

overtuigd van de duurzaamhe­id van het gebouw. “Mogelijke verontrein­iging door het voormalige militaire vliegveld en de archeologi­sche onderzoeke­n kunnen het project vertragen”, meent Vanita Mertens. Schepen Goossens: “Er komt een industriee­l gebouw met kantoren dat duurzaam en energiezui­nig is binnen het voorgestel­de budget.”

Kempisch Tehuis gaat een huuroveree­nkomst aan met Covida om in ‘t Broek, een nieuw woon- en zorgcomple­x voor personen met een beperking, een locatie voor dagbestedi­ng te ontwikkele­n. De uitbating van de soep- en broodjesba­r gebeurt door de bewoners van Covida. “De huurprijs van 650 euro per maand neemt de gemeente voor haar rekening. In september wil men de deuren openen”, aldus schepen Kurt Plessers (CD&V).

Soepbar:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium