Het Belang van Limburg

Prinsenhof mag weer nieuwe bewoners verwelkome­n

-

SCHORSING OPGEHEVEN Het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid heeft de schorsing van het Woon-zorgcentru­m Prinsenhof in Koersel opgeheven. Het zorgcentru­m is ondertusse­n overgenome­n door de Belgische groep Vivalto Home.

De procedure tot schorsing werd in juni vorig jaar opgestart en in december nog eens verlengd met een half jaar omdat een aantal tekortkomi­ngen nog steeds niet was opgelost. Het woon-zorgcentru­m werd in december overgenome­n door Vivalto Home, een Belgische groep met dertig woon-zorgcentra. “Door onze knowhow en financiële inbreng hebben we verschille­nde pijnpunten op korte termijn kunnen aanpakken”, zegt Danny Currincx, integratie­manager bij Vivalto.

Urinegeur

De inspectie van Zorg & Gezondheid had vooral moeite met de staat van het oude gedeelte van het woonzorgce­ntrum. Volgens de inspectiev­erslagen waren verschille­nde kamers aan een renovatie toe en hing er op verschille­nde plaatsen een doordringe­nde urinegeur. “Het oudere gedeelte van het woon-zorgcentru­m krijgt een hele make-over”, zegt Currincx. “Er zijn vijf nieuwe kamers besteld om die van de oude vleugel te vervangen en op termijn zullen we meer kamers renoveren. We zijn een nieuw oproepsyst­eem aan het installere­n en de urinegeur hebben we aangepakt. Er wordt ook op een nieuwe manier gepoetst met probiotica waardoor je vuil en geur beter de baas kunt. Er is meer ruimte om jobs te creëren of bestaande jobs uit te breiden. Door de overname kan het WZC Prinsenhof verder groeien en kwaliteits­volle zorg aanbieden zonder zijn eigenheid te verliezen.”

Nieuwe bewoners

Een aantal klachten ging ook over een gebrek aan privacy in de ontspannin­gsruimte. Er werd een wand geplaatst zodat er een rustige tvhoek is ontstaan. “We zijn ook intensief bezig met een ontspannin­gsprogramm­a voor de bewoners en op personeels­vlak is hier in ieder geval geen probleem meer. We hebben nu 77 gasten en 61 werknemers”, zegt directrice Elke Pauly.

Omdat de tussentijd­se controle van januari goed was, werd de schorsing versneld opgeheven. Prinsenhof mag dus weer nieuwe bewoners opnemen. “We hebben plaats voor 94 bewoners. We zijn blij dat deze moeilijke periode achter de rug is en zijn meer dan ooit vastberade­n om deze positieve flow vast te houden”, besluit Pauly.

 ?? BOUMEDIENE BELBACHIR
FOTO ?? Er werd een grote tafel met touchscree­n aangekocht waarop de bejaarden spelletjes kunnen spelen en liedjes meezingen.
BOUMEDIENE BELBACHIR FOTO Er werd een grote tafel met touchscree­n aangekocht waarop de bejaarden spelletjes kunnen spelen en liedjes meezingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium