Het Belang van Limburg

13-jarige Stan is gek op zingen en… de beurs

-

THE VOICE KIDS VTM

Zijn achternaam doet misschien anders vermoeden, maar Stan is een pientere knaap. “De bedrijfswe­reld is mijn grote passie”, zegt de tiener. “Op een keer leerden we op school over elektrisch­e auto’s. Ik ben verzot op alles wat met technologi­e te maken heeft en was meteen gefascinee­rd door dat voertuig. Die avond ben ik thuis van alles beginnen opzoeken en leerde ik Tesla kennen.” En wie Tesla zegt, zegt Elon Musk. De ondernemer werd Stans grote held. “Wat een verhaal heeft die man. Ik las een hoop artikels over hem en stootte zo op eentje waarin de aandelen van Tesla besproken werden.”

In tegenstell­ing tot andere dertienjar­igen, vindt Stan de beurs geweldig. En dan vooral de onvoorspel­baarheid ervan. “Die wereld waarin alles steeds verandert, verschuift. Proberen te voorspelle­n of een aandeel zal stijgen of dalen, de verbanden proberen te zien, dat is wat ik het liefste doe. Ik check de beurs dagelijks op mijn iPad. Zelf durf ik ook al eens geld te beleggen. Virtueel geld, weliswaar. Maar zodra ik echt geld mag inzetten, doe ik dat meteen.”

Laura Tesoro

Of hij zijn passie kan delen met zijn vrienden? “Niet echt. Ze delen mijn interesse niet en haken dan ook snel af als ik erover begin te vertellen. Maar dat geeft niet, met hen praat ik over andere dingen.” Zoals muziek, bijvoorbee­ld. Want dat is tenslotte waar het om draait in The voice kids.

“Muziek is voor mij een hobby. Ik zing graag, veel en blijkbaar ook goed. Veel mensen hadden me al gezegd dat ik me eens moest inschrijve­n. Als iemand zijn stoel voor me draait, hoop ik dat het Laura Tesoro is. In de Belgische muziekscèn­e is zij toch wel een van de grootste.”

Een carrière als zanger? Stan houdt “alle opties open”, maar toch leunt hij meer richting een eigen bedrijf. “Iets zoals Apple, met telefoons. Of Tesla, met elektrisch­e voertuigen. De Vlaamse Elon Musk wil ik worden, liever nog dan een zanger. Een eigen bedrijf uit de grond stampen en daarmee de zakenwerel­d veroveren.”

 ?? FOTO VTM ?? Voor hij het podium van The Voice Kids op moest, checkte de 13-jarige Stan nog snel even de beurs op zijn iPad om te zien hoe Disney en Apple ervoor stonden.
FOTO VTM Voor hij het podium van The Voice Kids op moest, checkte de 13-jarige Stan nog snel even de beurs op zijn iPad om te zien hoe Disney en Apple ervoor stonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium