Het Belang van Limburg

24 bladzijden wartaal

-

OVER DE GEHEIME DIENST

Liefst 21 keer spreekt Rathjen over de rol van de “geheime dienst” die volgens hem duizenden Duitsers voortduren­d bewaakt. “Niet met camera’s of afluistera­pparatuur, wel door in de hersenen van mensen te klikken en ze te besturen met een afstandsbe­diening.”

OVER ZIJN BEWAAKSTER

Volgens het Duitse blad Bild beschrijft Rathjen uitvoerig hoe hij al heel zijn leven ‘bewakingse­rvaringen’ waarneemt. Hoe hij al de eerste dag na zijn geboorte een vrouwenste­m hoorde die hem vertelde “dat hij gevangen zat”.

OVER BUITENLAND­ERS

Over zijn haat tegen andere volkeren blijft Rathjen vrij kort. De Duitsers noemt hij “raszuivere” en “waardevoll­e” mensen. Het verdrijven van buitenland­ers uit Duitsland volstaat niet: hij roept op tot een “grote zuivering” en een “fijne reiniging” van de wereld. Zo’n twintig landen, waaronder India, Turkije en Israël, moeten “volledig worden vernietigd”.

OVER HOLLYWOOD

Rathjen gaat er prat op dat hij tal van Hollywoodf­ilms heeft bedacht, omdat hij het zonde vond “dat de meeste films zo snel voorbij waren”. Jaren later zag hij naar eigen zeggen series verschijne­n die vergelijkb­aar waren met zijn favoriete scenario’s. Zijn conclusie: zijn “bewakers” hadden zijn ideeën gestolen.

OVER VOETBAL

Dat de man een visionair was, bewees hij in zijn ogen door de carrière van Liverpoolt­rainer Jürgen Klopp te voorspelle­n. Hij doet ook strategieë­n uit de doeken waarmee het nationale voetbaltea­m van Duitsland “opnieuw grote toernooien kan winnen”.

OVER VROUWEN

Aan vrouwen wijdt Rathjen een apart hoofdstuk. Hij schrijft dat hij “al heel zijn leven geen vrouw of vriendin heeft gehad”. Toen een poging met een “eindelijk aantrekkel­ijke vrouw” 20 jaar geleden strandde, bleef hij naar eigen zeggen bewust vrijgezel. Dat zijn relatie mislukte, was dan weer de schuld van de “geheime dienst”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium