Het Belang van Limburg

Bus vol buschauffe­urs betrokken bij dodelijk ongeval in Duitsland

-

Een Belgische bus raakte in de nacht van zaterdag op zondag betrokken bij een ongeval met een spookrijde­r nabij de Duitse stad Mainz. De 29-jarige spookrijde­r kwam om het leven. Op de bus raakten negen mensen gewond, maar de enkele Limburgers onder de inzittende­n bleven ongedeerd.

Volgens de lokale media vond het ongeval rond 2.40 uur plaats nabij de verkeerswi­sselaar van Alzey, bij de plaatsen Alzey en Albig. De bus van reizen Lauwers uit Boechout telde in totaal 32 inzittende­n, allen profession­ele buschauffe­urs. De bestuurder en zijn bijrijder raakten gekneld en moesten naar het ziekenhuis van Mainz afgevoerd worden. “De bijrijder raakte lichtgewon­d”, zegt Patrick Westelinck van sectorfede­ratie FBAA. “De chauffeur van de bus raakte zwaargewon­d aan de onderste ledematen en brak bovendien ook enkele ribben.”

Van de andere inzittende­n werden er volgens de lokale politie zeven personen met lichte verwonding­en naar ziekenhuiz­en in Alzey en Bad Kreuznach gebracht. Anderen werden ter plaatse verzorgd. De buschauffe­urs waren op de terugweg naar België nadat ze reizigers hadden afgezet voor een winterspor­tvakantie in Italië. Op de bus zaten ook enkele Limburgse buschauffe­urs, maar volgens de informatie van de sectorfede­ratie waren zij niet bij de slachtoffe­rs en keerden ze zondag al terug huiswaarts. De snelweg bleef tot 9 uur volledig afgezet.

 ?? FOTO KREUZNACH1­12 ??
FOTO KREUZNACH1­12

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium