Het Belang van Limburg

Chocola van kafka

-

“Op 21 november 2019 kocht ik online een chocolades­melter van een Italiaans merk, met een waarde van 395 euro bij XXLhoreca. Ik voerde de betaalgege­vens in, maar de smelter bleef in het winkelwage­ntje van de webshop steken. Ik dacht dat er wat mis was gegaan, en deed de betaling nog eens over. Daarop verdween de smelter uit de winkelwage­n en kreeg ik een mailtje met de bevestigin­g dat de smelter binnen 72 uur zou worden bezorgd.” “Een week later vroeg ik waar de smelter bleef. Er was vertraging. Ik zou hem een week later aankrijgen. Op 2 december werden er 2 smelters geleverd. Pas toen zag ik dat ik ook twee keer voor een smelter had betaald.” “Bovendien bleek de smelter te klein voor het maken van pralines. Ik vroeg XXLHoreca om de twee kleine smelters om te ruilen tegen één grote. Dat ging nog goed.” “Maar toen kreeg ik een mail dat er maar één betaling was gebeurd, dat er ook maar één smelter was geleverd en dat ik alleen mocht omruilen tegen een smelter die XXLHoreca voorstelde, en mits bijbetalin­g. Maar met de smelter die werd voorgestel­d, kon ik niets beginnen. Mijn geduld geraakte stilaan op.”

”Ik stuurde mijn bankafschr­iften door, en daarop kreeg ik de vraag om een foto van de smelters te sturen. Wat ik ook weer gedaan heb.” “Toen mocht ik het niet-gewenste product retournere­n, naar een adres in Italië, maar wel op mijn eigen kosten en binnen de 14 dagen. Op 9 december stuurde ik de twee smelters aangeteken­d op. Kostprijs 49,20 euro. Een maand later kreeg ik één smelter terugbetaa­ld.”

“Daarop stuurde ik de bon van de post. Toen heette het dat ik de smelter te laat had opgestuurd, dat ze niet konden terugbetal­en, maar dat ze hem wel wilden terugsture­n, als ik 35 euro betaalde. Anders zou de smelter worden vernietigd. Om gek van te worden. Da’s geen chocola, da’s kafka.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Misverstan­den en foute communicat­ie, maar Greta’s chocolade-probleem is opgelost.
FOTO RAYMOND LEMMENS Misverstan­den en foute communicat­ie, maar Greta’s chocolade-probleem is opgelost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium