Het Belang van Limburg

Politie ontdekt groot drugslab in vroeger rendez-voushotel

- Phillip Pergens en Dirk Roefflaer

De politie ontdekte afgelopen weekend een groot drugslab in een voormalig rendez-voushotel op Berg in Tongeren. Het pand stond al jaren leeg, tot er enkele maanden geleden een camper arriveerde.

Een groot pand, een beetje verstopt en geïsoleerd gelegen aan een zandweg die u met de auto niet mag gebruiken. Vroeger een plekje waar verliefde mensen elkaar ontmoetten. Een rendez-voushotel dat als Trappenber­g naam maakte, maar daarna jarenlang leegstond. Daar ontdekten de speurders het voorbije weekend een drugslabor­atorium. Het zou gediend hebben voor de aanmaak van amfetamine­s. Volgens bronnen ging het om een omvangrijk lab.

De civiele beschermin­g kwam zondag ter plaatse met een tiental wagens. Ze ruimden de installati­e op en verzamelde­n vele tonnen aan vloeistoff­en. Die worden naar het onderzoeks­centrum gebracht, waar de inhoud verder gedefiniee­rd wordt. Het politieond­erzoek is lopende. Of ze ook arrestatie­s verrichten, is niet bekend. Buurtbewon­ers reageren allesbehal­ve verrast. “Ik was net van plan om de komende week naar de politie in Tongeren te stappen”, vertelt een bewoner. “Dit pand heeft volgens mij vijftien jaar lang leeggestaa­n. Er waren heel wat problemen mee. Die eigenaars hadden destijds geen vergunning. Het pand staat er illegaal en de nieuwe omleidings­weg gaat daar ingeplant worden.”

Nieuwe omheining

De vorige eigenaar zou een Fransman geweest zijn. Die kwam slechts zelden langs. Toen hij stierf, werd het huis snel verkocht.

De nieuwe eigenaars “gedroegen zich raar”, maar buurtbewon­ers vonden het pas echt vreemd in oktober vorig jaar. “Ik zag er allerlei activiteit­en. Er werd ook een nieuwe omheining geplaatst. Maar een niet-vergund huis op de plaats waar een weg komt verbouwen? Dat kon ik nauwelijks geloven. Het werd hermetisch afgesloten. Dan ga je daar vragen bij stellen”, vertelt iemand uit de buurt. “Toen twee maanden geleden ook nog eens een camper het perceel kwam opgereden en er bleef staan, had ik de knoop doorgehakt. Het plaatje klopte niet en daarom wilden we naar de politie stappen. Maar ze zijn me voor geweest.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Het drugslabor­atorium in het voormalig rendez-voushotel zou gediend hebben voor de aanmaak van amfetamine­s.
FOTO TOM PALMAERS Het drugslabor­atorium in het voormalig rendez-voushotel zou gediend hebben voor de aanmaak van amfetamine­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium