Het Belang van Limburg

Merlier spurt naar eerste zege van het seizoen: “Voor mijn broer, die zijn laatste koers reed”

-

RONDE VAN ANTALYA

De kop is eraf voor Tim Merlier (27). De nationaal kampioen won in een massaspurt de vierde etappe in de Ronde van Antalya, nauwelijks drie weken na zijn deelname aan het WK veldrijden in het Zwitserse Dubendorf. “Het is toch altijd even wennen aan rijden in een peloton.”

Merlier haalde het met sprekend gemak in de straten van badplaats Antalya. “De eerste etappe was ook al op een massaspurt geëindigd en daar hadden we ons als ploeg laten verrassen. We hadden de afstand tot de finish verkeerd ingeschat, werden overspoeld en plots geraakte ik ingesloten en kon ik niet meer spurten. Dat wilden we deze keer absoluut vermijden. Op meer dan driehonder­d meter van de finish heb ik mijn spurt al ingezet, deze keer was het aan ons om op de verrassing te spelen.” (grijnst)

Niemand die nog maar in de buurt kwam van Merlier. “De eerste zege van het seizoen is altijd een belangrijk­e. Voor iemand die er een hele crosswinte­r heeft opzitten, is het toch altijd wennen aan het rijden in een peloton. Dat kan je niet vergelijke­n met een cross, hè. Bovendien was het vandaag toch best een emotionele dag. Mijn broer Braam reed in Oostmalle zijn laatste wedstrijd ooit en stopt definitief met koersen. Deze zege is er dan ook eentje voor hem.”

Kuurne

Ook voor Merlier komen er drukke dagen aan. Zondag staat hij in zijn nationale driekleur aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. “In functie daarvan, en gezien de weersomsta­ndigheden in België, hebben we na mijn ritzege nog snel zeventig kilometer bijgetrain­d. Over mijn ambities wil ik me deze keer toch eerder voorzichti­g uitspreken. Ik reed nog nooit een Vlaamse voorjaarsk­lassieker, het is allemaal niet voor mij. Bovendien heb ik de finale al een beetje verkend. Na de Kluisberg gaat het via smalle wegen richting lokale ronde. Als ze echt koersen in de bergzone, denk ik dat er hoop en al dertig renners voor de zege zullen spurten in Kuurne.” Merlier weet niet of hij bij die dertig renners zal zijn. “Het is niet dat ik met een klein hartje aan de start zal staan, maar ik hoor toch zeggen dat ze in de voorjaarsw­edstrijden rapper en rapper fietsen. Eigenlijk begin ik zondag aan een ontdekking­stocht. Aan mijn spurt twijfel ik geen seconde, maar ik weet nog niet of ik die hellingen zal overleven.”(gvdl)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tim Merlier juicht.
FOTO PHOTO NEWS Tim Merlier juicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium