Het Belang van Limburg

“Ik vloek niet op Genk en Mechelen”

Frank Vercautere­n kon voor het eerst dit seizoen over zowat alle aspecten van een wedstrijd van Anderlecht tevreden zijn. Maar over play-off 1 wil de coach niet meer spreken.

-

Anderlecht dat zes keer scoort en dat met liefst zes verschille­nde doelpunten­makers. Het was carnaval. “We hebben deze week gehamerd op efficiënti­e, zowel in balbezit als bij balverlies”, vertelde coach Frank Vercautere­n. “Dat ontbrak vorige week in Mechelen, maar nu hebben we de fans wel gegeven wat ze verwachten. Aanwezig zijn in de box, goeie voorzetten en combinatie­s.” Vooral de Panamees Murillo toonde dat hij een van de beste transfers is. “Je ziet dat niet alleen de spits moet scoren. Murillo is wel goed aangepast. Hij kwam hier natuurlijk al in december toe en kon zich zonder druk integreren. Al ben ik ook niet ontevreden over Pjaca. Die kan nog beter, maar hij toonde zich.”

Ex-werkgevers

Ondanks dit spektakel blijft playoff 1 een erg moeilijk verhaal voor Anderlecht, want KRC Genk en KV Mechelen wonnen ook. “Het is de realiteit dat ik soms bepaalde resultaten anders wil zien, maar ik vloek niet op Mechelen en Genk”, besloot Vercautere­n. “Dat zijn twee ex-werkgevers en die zouden me dat kwalijk nemen. Wij kijken alleen naar onszelf en spreken geen seconde meer over play-off 1. Elke match proberen we nu te winnen en dan zien we wel. Volgende week moeten we naar WaaslandBe­veren. Gezien hun degradatie­zorgen krijgen we daar een totaal andere tegenstand­er. Het wordt een kwestie van onszelf weer in vraag te stellen en het niveau van vandaag te halen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium